17 let od smrti košarkarskega "Mozarta"

Foto: Žurnal24 Košarkarskemu Mozartu so v Zagrebu postavili velik kip. (Foto: Reuters)
Na današnji dan (ponedeljek, 7. junij) je pred 17 leti tragično preminil hrvaški košarkar Dražen Petrović. Ker je z žogo ravnal tako lahkotno, se ga je prijel tudi vzdevek (košarkarski) "Mozart".
Oglej si celoten članek

Petrović je v svoji prehitro zaključeni karieri s Cibono dvakrat stopil na sam vrh Evrolige, s tedanjo jugoslovansko izbrano vrsto pa je med drugim osvojil tudi dve zlati medalji – eno na evropskem prvenstvu leta 1989, drugo pa na svetovnem leta 1990.

 

Petrović je v ligi NBA kot prvi neameriški košarkar pustil viden pečat, lahko zapišemo, da je vrata v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu odprl tudi drugim, neameriškim košarkarjem, ki so v NBA prišli kasneje.

 

V prvih dveh sezonah, ki ju je preživel pri Portlandu, Petrović ni dobival pravih priložnosti. A že pri Netsih se je zgodba popolnoma obrnila. ''Mozart'' je svojo priložnost odlično izkoriščal in odigral prav vse tekme sezone s povprečjem 20,6 točke v 37 minutah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.