19-letnik prvič odločil tekmo

Foto: Žurnal24 Colorado je s peto zmago zapored vodilna ekipe severozahodne divizije. (Foto: Re Foto: Žurnal24 Taylor Hall Foto: Žurnal24 Kyle Quincey in Andrew Cogliano Foto: Žurnal24 Cody McLeod inMartin Gerber Foto: Žurnal24 Cody McLeod in Martin Gerber Foto: Žurnal24 Kevin Porter in Zack Stortini Foto: Žurnal24 Andrew Cogliano Foto: Žurnal24 Matt Duchene je premagal Martina Gerberja.
Prvi izbor na letošnjem naboru lige NHL, komaj 19-letni Taylor Hall, je dokazal vse svoje kvalitete in ob koncu tekme s Colorado Avalanche zadel za zmago svojih Edmonton Oilersov.
Oglej si celoten članek

Na ledenih ploskvah severnoameriške lige NHL je bil na zahvalni dan na sporedu le en obračun: v severovzhodni diviziji so Edmonton Oilers ugnali Colorado Avalanche s 3:2. Kanadska ekipa je dosegla šesto zmago v tej sezoni in je še vedno najslabša v zahodni konferenci. Slabši izkupiček ima le zasedba iz vzhodne konference – New York Islanders.

Gostitelji so sijajno odprli obračun proti favoriziranim gostom iz Colorada in si že po pičlih štirih minutah priigrali vodstvo z 2:0, potem ko sta zadela Gilbert Brule in Andrew Cogliano. A nato so do sape prišli tudi gosti, že v šesti minuti prve tretjine je znižal Kevin Shattenkirk, na začetku druge pa je izenačil Matt Duchene. V nadaljevanju se je na ledeni ploskvi dvorane Rexall Place odvijal ogorčen boj. Pobuda je bila na strani gostov, ki so proti švicarskemu vratarju v domači vrsti Martinu Gerberju sprožili 37, gostitelji pa na vrata Slovaka Petra Budaja zgolj 24 strelov. V sami končnici je eksplodiral novinec na najvišji hokejski sceni, 28 sekund pred koncem dvoboja je zmagoviti gol za gostitelje dosegel prvi izbor na letošnjem naboru lige NHL – komaj 19-letni Taylor Hall.

Liga NHL, tekma 25. 11.:

Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 3:2
Brule, Cogliano, Hall; Shattenkirk, Duchene

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.