Šport
17 ogledov

19-letnik prvič odločil tekmo

Colorado je s peto zmago zapored vodilna ekipe severozahodne divizije. (Foto: Re
1/8
Žurnal24 main
Prvi izbor na letošnjem naboru lige NHL, komaj 19-letni Taylor Hall, je dokazal vse svoje kvalitete in ob koncu tekme s Colorado Avalanche zadel za zmago svojih Edmonton Oilersov.

Na ledenih ploskvah severnoameriške lige NHL je bil na zahvalni dan na sporedu le en obračun: v severovzhodni diviziji so Edmonton Oilers ugnali Colorado Avalanche s 3:2. Kanadska ekipa je dosegla šesto zmago v tej sezoni in je še vedno najslabša v zahodni konferenci. Slabši izkupiček ima le zasedba iz vzhodne konference – New York Islanders.

Gostitelji so sijajno odprli obračun proti favoriziranim gostom iz Colorada in si že po pičlih štirih minutah priigrali vodstvo z 2:0, potem ko sta zadela Gilbert Brule in Andrew Cogliano. A nato so do sape prišli tudi gosti, že v šesti minuti prve tretjine je znižal Kevin Shattenkirk, na začetku druge pa je izenačil Matt Duchene. V nadaljevanju se je na ledeni ploskvi dvorane Rexall Place odvijal ogorčen boj. Pobuda je bila na strani gostov, ki so proti švicarskemu vratarju v domači vrsti Martinu Gerberju sprožili 37, gostitelji pa na vrata Slovaka Petra Budaja zgolj 24 strelov. V sami končnici je eksplodiral novinec na najvišji hokejski sceni, 28 sekund pred koncem dvoboja je zmagoviti gol za gostitelje dosegel prvi izbor na letošnjem naboru lige NHL – komaj 19-letni Taylor Hall.

Liga NHL, tekma 25. 11.:

Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 3:2
Brule, Cogliano, Hall; Shattenkirk, Duchene

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.