19 točk Dragića ob porazu Miamija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Poraz za Gorana Dragićev Miami proti Atlanti, zmaga za Bena Udriha in Memphis Grizzlies.
Oglej si celoten članek

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta zaigrala dva Slovenca. Goran Dragić je bil z 19 točkami, petimi skoki, dvema podajama in tremi ukradenimi žogami drugi strelec Miami Heat, ki je izgubil z 92:98 doma z Atlanta Hawks. Beno Udrih je pri zmagi Memphis Grizzlies, ki je v gosteh odpravila Sacramento Kings (103:89), sodeloval s šestimi točkami.

Dragić je igral v začetni peterki Miamija 32 minut ob metu iz igre 6:11, od tega je zadel tri trojke v petih poskusih ter vse štiri proste mete, v statistiko je vpisal še eno blokado in štiri izgubljene žoge.

Več točk od slovenskega organizatorja igre je v vrsti Miamija dal le Hassan Whiteside, ki je vpisal dvojni dvojček s 23 točkami in 14 skoki ter štirimi blokadami. Slab večer je imel Chris Bosh, vpisal je le šest točk, met iz igre 4:14, ter zgrešil pet trojk, zato pa je moštvu pomagal s 14 skoki. Prvi strelec tekme je bil košarkar Hawks Jeff Teague s 26 točkami.

Udrih je v rezervni postavi Memphisa odigral 21 minut, v statistiko pa je ob šestih točkah vpisal še tri podaje, ukradeno žogo in tri izgubljene žoge, ob metu iz igre 3:7 ter zgrešenih obeh metih z razdalje za tri točke. Grizliji so se po najhujšem porazu v njihovi zgodovini, ko so jih aktualni prvaki Golden State Warriors ugnali za kar 50 točk, vendarle strnili svoje vrste ter zmogli moči za tretjo zmago v sezoni.

V majici Memphisa, ki je zaradi bolečin v vratu ob polčasu ostal brez španskega centra Marca Gasola, je bil najbolj razpoložen Zach Randolph z 20 točkami in 11 skoki.

Ponoven poraz z L.A. Lakerse, Torotno Raptorsi z najboljšim začetkom sezone

Košarkarji Indiana Pacers so v derbiju večera premagali vodilno ekipo centralne skupine Detroit Pistons s 94:82 ter se tako izognili neslavnemu rekordu in po treh porazih vendarle prišli do prve zmage v novi sezoni.

Na vrhu vzhodne konference ostaja Toronto Raptors, ki je za še četrto zmago ter najboljši začetek sezone s 102:91 premagal Dallas Mavericks. Prve zmage v sezoni so se veselili košarkarji Charlotte Hornets, ki so s kar 130:105 odpravili Chicago Bulls. Z dna lestvice na Vzhodu so se s prvo zmago odlepili tudi košarkarji Orlando Magic, ki so bili s 103:94 boljši od New Orleans Pelicans. Brez pravega navdiha v tej sezoni ostajajo košarkarji povsem razglašene ekipe Los Angeles Lakers, ki jim je Denver Nuggets prizadejal še četrti poraz. Denver je bil boljši s 120:109.

Na Zahodu si tako jezerniki zadnje mesto na razpredelnici delijo s pelikani, oboji ostajajo brez zmage in s štirimi porazi. Na Vzhodu sta brez zmag moštvi Philadelphia Sixers in Brooklyn Nets.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.