Šport > Košarka
13 ogledov

19 točk Dragića ob porazu Miamija

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Poraz za Gorana Dragićev Miami proti Atlanti, zmaga za Bena Udriha in Memphis Grizzlies.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta zaigrala dva Slovenca. Goran Dragić je bil z 19 točkami, petimi skoki, dvema podajama in tremi ukradenimi žogami drugi strelec Miami Heat, ki je izgubil z 92:98 doma z Atlanta Hawks. Beno Udrih je pri zmagi Memphis Grizzlies, ki je v gosteh odpravila Sacramento Kings (103:89), sodeloval s šestimi točkami.

Dragić je igral v začetni peterki Miamija 32 minut ob metu iz igre 6:11, od tega je zadel tri trojke v petih poskusih ter vse štiri proste mete, v statistiko je vpisal še eno blokado in štiri izgubljene žoge.

Več točk od slovenskega organizatorja igre je v vrsti Miamija dal le Hassan Whiteside, ki je vpisal dvojni dvojček s 23 točkami in 14 skoki ter štirimi blokadami. Slab večer je imel Chris Bosh, vpisal je le šest točk, met iz igre 4:14, ter zgrešil pet trojk, zato pa je moštvu pomagal s 14 skoki. Prvi strelec tekme je bil košarkar Hawks Jeff Teague s 26 točkami.

Udrih je v rezervni postavi Memphisa odigral 21 minut, v statistiko pa je ob šestih točkah vpisal še tri podaje, ukradeno žogo in tri izgubljene žoge, ob metu iz igre 3:7 ter zgrešenih obeh metih z razdalje za tri točke. Grizliji so se po najhujšem porazu v njihovi zgodovini, ko so jih aktualni prvaki Golden State Warriors ugnali za kar 50 točk, vendarle strnili svoje vrste ter zmogli moči za tretjo zmago v sezoni.

V majici Memphisa, ki je zaradi bolečin v vratu ob polčasu ostal brez španskega centra Marca Gasola, je bil najbolj razpoložen Zach Randolph z 20 točkami in 11 skoki.

Ponoven poraz z L.A. Lakerse, Torotno Raptorsi z najboljšim začetkom sezone

Košarkarji Indiana Pacers so v derbiju večera premagali vodilno ekipo centralne skupine Detroit Pistons s 94:82 ter se tako izognili neslavnemu rekordu in po treh porazih vendarle prišli do prve zmage v novi sezoni.

Na vrhu vzhodne konference ostaja Toronto Raptors, ki je za še četrto zmago ter najboljši začetek sezone s 102:91 premagal Dallas Mavericks. Prve zmage v sezoni so se veselili košarkarji Charlotte Hornets, ki so s kar 130:105 odpravili Chicago Bulls. Z dna lestvice na Vzhodu so se s prvo zmago odlepili tudi košarkarji Orlando Magic, ki so bili s 103:94 boljši od New Orleans Pelicans. Brez pravega navdiha v tej sezoni ostajajo košarkarji povsem razglašene ekipe Los Angeles Lakers, ki jim je Denver Nuggets prizadejal še četrti poraz. Denver je bil boljši s 120:109.

Na Zahodu si tako jezerniki zadnje mesto na razpredelnici delijo s pelikani, oboji ostajajo brez zmage in s štirimi porazi. Na Vzhodu sta brez zmag moštvi Philadelphia Sixers in Brooklyn Nets.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.