1992: prva zmaga kralja dežja

Foto: Žurnal24 Michael Schumacher Benetton Ford 1992 VN Belgije Spa prva zmaga

Your browser doesn’t support HTML5 video

Leto po debiju je Michael Schumacher prvič zmagal. V mokro-suhih razmerah na VN Belgije je prvič dokazal svoje mojstrstvo dirkanja v težkih pogojih, zaradi česar so ga kasneje poimenovali kralj dežja.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 6. del
Leto dni po debiju se je Michael Schumacher z Benetton Fordom avgusta 1992 vrnil v Spa, da bi se uveljavil kot eden najboljših dirkačev. Prvi del VN Belgije je minil v znamenju dvoboja najboljših dveh dirkačev tiste sezone (Nigla Manslla in Ayrtona Senne), nakar je dirko v Ardenih na glavo obrnilo vreme. Schumacher je imel srečo v nesreči. Ker je ob manjši napaki poškodoval svoj dirkalnik, je moral v bokse. Obtem se je odločil za tvegano menjavo pnevmatik – na rahlo mokri stezi je dirkal s slicksi in večal in večal svojo prednost. Na koncu je s 36 sekundami prednosti pred najbližjim zasledovalcem dosegel svojo prvo zmago v karieri. Vse podrobnosti o tej dirki poglejte v dodanem videu. Že takrat si je tako prilubljeni Schumi ustvaril renome kralja dežja. Sezono 1992 je v skupnem seštevku končal na tretjem mestu.

Se nadaljuje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.