Šport > Moto športi
27 ogledov

1992: prva zmaga kralja dežja

Michael Schumacher Benetton Ford 1992 VN Belgije Spa prva zmaga
1/2
Žurnal24 main
Leto po debiju je Michael Schumacher prvič zmagal. V mokro-suhih razmerah na VN Belgije je prvič dokazal svoje mojstrstvo dirkanja v težkih pogojih, zaradi česar so ga kasneje poimenovali kralj dežja.

Schumijeva kariera v videu, 6. del
Leto dni po debiju se je Michael Schumacher z Benetton Fordom avgusta 1992 vrnil v Spa, da bi se uveljavil kot eden najboljših dirkačev. Prvi del VN Belgije je minil v znamenju dvoboja najboljših dveh dirkačev tiste sezone (Nigla Manslla in Ayrtona Senne), nakar je dirko v Ardenih na glavo obrnilo vreme. Schumacher je imel srečo v nesreči. Ker je ob manjši napaki poškodoval svoj dirkalnik, je moral v bokse. Obtem se je odločil za tvegano menjavo pnevmatik – na rahlo mokri stezi je dirkal s slicksi in večal in večal svojo prednost. Na koncu je s 36 sekundami prednosti pred najbližjim zasledovalcem dosegel svojo prvo zmago v karieri. Vse podrobnosti o tej dirki poglejte v dodanem videu. Že takrat si je tako prilubljeni Schumi ustvaril renome kralja dežja. Sezono 1992 je v skupnem seštevku končal na tretjem mestu.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.