1995: epska bitka kolo ob kolesu

Foto: Žurnal24 Schumacher je bil v sedmih nebesih, Hill je poraz težko prenesel. (Foto: Reuters

Your browser doesn’t support HTML5 video

Michael Schumacher proti Damonu Hillu. Spa 1995. Dirkala sta kolo ob kolesu, a povsem čisto. Res epska bitka, a na koncu je odločilo Nemčevo tveganje z izbiro pnevmatik in Schumacher je zmagal.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 11. del
11. dirka sezone 1995 je bila VN Belgije v Spaju in ena od klasik formule 1. Michael Schumacher in Damon Hill, ki sta bila v boju za prvaka in sta tisto sezono večkrat trčila, sta uprizorila epsko bitko. Sredi dirke je začelo deževati, a le nad delom steze. Hill je menjal pnevmatike, Schumacher pa je ostal na tistih za suho stezo. Dirkala sta kolo ob kolo, a povsem pošteno. Damon, ki bi lahko vozil hitreje, je napadal, Michael se je mojstrsko branil. Ko je Nemec naredil majhno napako, je Britanec le povedel, a kaj kmalu se je steza osušila in Hill je moral na dodaten postanek. Schumacher je zmagal šestič v sezoni in nato do konca sezone za svoj drugi naslov prvaka z Benettonom še trikrat.

Se nadaljuje …

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.