Šport > Moto športi
14 ogledov

1995: epska bitka kolo ob kolesu

Schumacher je bil v sedmih nebesih, Hill je poraz težko prenesel. (Foto: Reuters
1/2
Žurnal24 main
Michael Schumacher proti Damonu Hillu. Spa 1995. Dirkala sta kolo ob kolesu, a povsem čisto. Res epska bitka, a na koncu je odločilo Nemčevo tveganje z izbiro pnevmatik in Schumacher je zmagal.

Schumijeva kariera v videu, 11. del
11. dirka sezone 1995 je bila VN Belgije v Spaju in ena od klasik formule 1. Michael Schumacher in Damon Hill, ki sta bila v boju za prvaka in sta tisto sezono večkrat trčila, sta uprizorila epsko bitko. Sredi dirke je začelo deževati, a le nad delom steze. Hill je menjal pnevmatike, Schumacher pa je ostal na tistih za suho stezo. Dirkala sta kolo ob kolo, a povsem pošteno. Damon, ki bi lahko vozil hitreje, je napadal, Michael se je mojstrsko branil. Ko je Nemec naredil majhno napako, je Britanec le povedel, a kaj kmalu se je steza osušila in Hill je moral na dodaten postanek. Schumacher je zmagal šestič v sezoni in nato do konca sezone za svoj drugi naslov prvaka z Benettonom še trikrat.

Se nadaljuje …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.