1997: umazano trčenje in diskvalifikacija

Foto: Žurnal24 Schumacher je bil že premagan, nakar je namerno trčil v Villeneuva, da bi postal

Your browser doesn’t support HTML5 video

Villeneuve ga je napadel, skoraj prehitel, nakar je Schumacher trčil vanj, da bi ohranil minimalno prednost v seštevku in postal prvak. Neuspešno! Poglejte v 13. delu video zgodbe Schumijeve kariere.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 13. del
V sezoni 1996, ko je Michael Schumacher prvič dirkal s Ferrarijem, ga je v boju za naslov prvaka premagal Damona Hill (Williams Renault). Leto zatem je bil njegov tekmec za prestižno lovoriko Jacques Villeneuve (Williams Renault). Po 15 dirkah sezone je imel Kanadčan s sedmimi zmagami prednost pred Nemcem, nakar je na predzadnji dirki sezone v Suzuki naredil nekaj napak, dobil še kazen in Schumi je povedel s točko prednosti. Sledil je finale v Jerezu in morda največja črna pika v karieri sedemkratnega prvaka. V 48. krogu je Jacques napadel Michaela, za dolžino pnevmatike je bil že pred njim, nakar je Nemec v obupu sunkoviti zapeljal desno in trčil v Kanadčana. Umazana poteza, za katero je bil kasneje tudi kaznovan z diskvalifikacijo iz prvenstva, mu ni uspela, saj je odstopil sam, metem ko je Villeneuve lahko nadaljeval in zasluženo prvič in zadnjič postal prvak. Trčenje poglejte v dodanem videu.

Se nadaljuje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.