Šport > Moto športi
43 ogledov

1997: umazano trčenje in diskvalifikacija

Schumacher je bil že premagan, nakar je namerno trčil v Villeneuva, da bi postal
1/2
Žurnal24 main
Villeneuve ga je napadel, skoraj prehitel, nakar je Schumacher trčil vanj, da bi ohranil minimalno prednost v seštevku in postal prvak. Neuspešno! Poglejte v 13. delu video zgodbe Schumijeve kariere.

Schumijeva kariera v videu, 13. del
V sezoni 1996, ko je Michael Schumacher prvič dirkal s Ferrarijem, ga je v boju za naslov prvaka premagal Damona Hill (Williams Renault). Leto zatem je bil njegov tekmec za prestižno lovoriko Jacques Villeneuve (Williams Renault). Po 15 dirkah sezone je imel Kanadčan s sedmimi zmagami prednost pred Nemcem, nakar je na predzadnji dirki sezone v Suzuki naredil nekaj napak, dobil še kazen in Schumi je povedel s točko prednosti. Sledil je finale v Jerezu in morda največja črna pika v karieri sedemkratnega prvaka. V 48. krogu je Jacques napadel Michaela, za dolžino pnevmatike je bil že pred njim, nakar je Nemec v obupu sunkoviti zapeljal desno in trčil v Kanadčana. Umazana poteza, za katero je bil kasneje tudi kaznovan z diskvalifikacijo iz prvenstva, mu ni uspela, saj je odstopil sam, metem ko je Villeneuve lahko nadaljeval in zasluženo prvič in zadnjič postal prvak. Trčenje poglejte v dodanem videu.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.