1998: s pestmi nad Coultharda

Foto: Žurnal24 Schumacher je bil besen kot ris in se je takoj po trčenju napotil v Coulthardovo

Your browser doesn’t support HTML5 video

S Ferrarijem je vso sezono dirkal odlično, nakar je v močnem dežju dirke v Spaju trčil v kar naenkrat počasnega Davida Coultharda. Z njim bi najraje obračunal kar s pestmi. Michael Schumacher.
Oglej si celoten članek
Eno najboljši dirk tiste sezone je Michael Schumacher pokazal na VN Madžarske, kjer je pritiskal kot nor. Poglejte v videu tukaj.

Schumijeva kariera v videu, 14. del
Ko je Michael Schumacher drugo sezono dirkal za Ferrari, ga je z Williams Renaultom premagal Jacques Villeneuve. Leta 1998 je Williams z umikom Renaulta izgubil na moči in glavni tekmec takrat dvakratnega prvaka je postal McLaren Mercedes. Po uvodnih dveh dirkah je z dvema zmagama vodstvo v seštevku prevzel Mika Häikkinen, a sredi sezone je Nemec nanizal tri zaporedne zmage in se na 12. dirki (VN Madžarske) z zmago in eno svojih najboljših predstav v vsej karieri Fincu povsem približal. Odločilna je bila naslednja dirka, ko je Schumacher v dežju trčil v počasnega Davida Coultharda. Saj se spomnite, kako je želel zatem s Škotom v boksih obračunati kar s pestmi (poglejte v dodanem videu). Na zadnjih dveh dirkah sezone je zmagal Häkkinen, Schumacher pa je sezono z dolgim nosom končal v Suzuki s še enim odstopom ter tako še tretjič zapored ostal brez naslova prvaka.

Se nadaljuje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.