Šport > Moto športi
31 ogledov

1998: s pestmi nad Coultharda

Schumacher je bil besen kot ris in se je takoj po trčenju napotil v Coulthardovo
1/2
Žurnal24 main
S Ferrarijem je vso sezono dirkal odlično, nakar je v močnem dežju dirke v Spaju trčil v kar naenkrat počasnega Davida Coultharda. Z njim bi najraje obračunal kar s pestmi. Michael Schumacher.
Eno najboljši dirk tiste sezone je Michael Schumacher pokazal na VN Madžarske, kjer je pritiskal kot nor. Poglejte v videu tukaj.

Schumijeva kariera v videu, 14. del
Ko je Michael Schumacher drugo sezono dirkal za Ferrari, ga je z Williams Renaultom premagal Jacques Villeneuve. Leta 1998 je Williams z umikom Renaulta izgubil na moči in glavni tekmec takrat dvakratnega prvaka je postal McLaren Mercedes. Po uvodnih dveh dirkah je z dvema zmagama vodstvo v seštevku prevzel Mika Häikkinen, a sredi sezone je Nemec nanizal tri zaporedne zmage in se na 12. dirki (VN Madžarske) z zmago in eno svojih najboljših predstav v vsej karieri Fincu povsem približal. Odločilna je bila naslednja dirka, ko je Schumacher v dežju trčil v počasnega Davida Coultharda. Saj se spomnite, kako je želel zatem s Škotom v boksih obračunati kar s pestmi (poglejte v dodanem videu). Na zadnjih dveh dirkah sezone je zmagal Häkkinen, Schumacher pa je sezono z dolgim nosom končal v Suzuki s še enim odstopom ter tako še tretjič zapored ostal brez naslova prvaka.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.