240 let zapora za umor navijača

Foto: Žurnal24 Navijači Partizana spadajo med najbolj goreče v Evropi. (Foto: Reuters)
Sodišče v Beogradu je odločilo, da bo 15 navijačev Partizana, ki so bili vpleteni v umor navijača Toulousa Brica Tatona, za zapahi skupno preživelo kar 240 let.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Beogradu je 15 navijačem Partizana v torek izreklo kazen v skupni višini 240 let zapora zaradi umora navijača francoskega Toulousa Brica Tatona, ki se je zgodil v srbski prestolnici 17. septembra 2009 ob robu tekme evropskega pokala. Četverici pobudnikov in organizatorjev napadov na francoske navijače je sodišče izreklo zaporne kazni od 30 do 35 let.

Četverica navijačev bo za zapahi presedela po 14 let, četverica po 12, po eden pa štiri oziroma pet let. Osumljenim je sodišče že podaljšalo pripor, dvojica obtoženih pa je še na begu. Sodba sicer še ni pravnomočna, saj imajo obtoženi zdaj 15 dni časa za pritožbo.

Srbski navijači so v organiziranem napadu v Beogradu 17. septembra 2009 pretepli več francoskih navijačev, 28-letni Taton pa je nekaj dni kasneje v beograjski bolnišnici podlegel poškodbam glave in prsi. Po smrti francoskega navijača so srbske oblasti napovedale srdit boj proti nasilju na in ob travnatih igriščih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.