Šport > Nogomet
30 ogledov

240 let zapora za umor navijača

Navijači Partizana spadajo med najbolj goreče v Evropi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sodišče v Beogradu je odločilo, da bo 15 navijačev Partizana, ki so bili vpleteni v umor navijača Toulousa Brica Tatona, za zapahi skupno preživelo kar 240 let.

Sodišče v Beogradu je 15 navijačem Partizana v torek izreklo kazen v skupni višini 240 let zapora zaradi umora navijača francoskega Toulousa Brica Tatona, ki se je zgodil v srbski prestolnici 17. septembra 2009 ob robu tekme evropskega pokala. Četverici pobudnikov in organizatorjev napadov na francoske navijače je sodišče izreklo zaporne kazni od 30 do 35 let.

Četverica navijačev bo za zapahi presedela po 14 let, četverica po 12, po eden pa štiri oziroma pet let. Osumljenim je sodišče že podaljšalo pripor, dvojica obtoženih pa je še na begu. Sodba sicer še ni pravnomočna, saj imajo obtoženi zdaj 15 dni časa za pritožbo.

Srbski navijači so v organiziranem napadu v Beogradu 17. septembra 2009 pretepli več francoskih navijačev, 28-letni Taton pa je nekaj dni kasneje v beograjski bolnišnici podlegel poškodbam glave in prsi. Po smrti francoskega navijača so srbske oblasti napovedale srdit boj proti nasilju na in ob travnatih igriščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.