2700 kvadratov koruznika Balotellija

Foto: EPA anglija italija balotelli Foto: EPA anglija italija balotelli Foto: EPA anglija italija balotelli Foto: Reuters anglija navijači policisti Foto: Reuters anglija navijači policisti Foto: Reuters anglija navijači policisti
Navijačice Anglije so se pred četrtfinalno tekmo z Italijo izvrstno zabavale, in to kar s policisti. Pujs Funtik je napovedal zmago Italije. Mario Balotelli pa je dobil svojevrstno umetnino.
Oglej si celoten članek

Na žitnem polju v bližini Verone je italijanski umetnik Dario Gambarin ustvaril podobo italijanskega zvezdnika Maria Balotellija. Podoba se razprostira na 2700 kvadratnih metrih, tako da je dobro vidna tudi irokeza Super Maria, ki je upodobljen v dresu italijanske reprezentance.

Pujs stavi na Italijane

V polfinale letošnjega evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem so se že uvrstili Portugalci, Nemci in Španci. Za zadnje prosto mesto se bodo nocoj v Kijevu pomerili Italijani in Angleži, kar pomeni, da bomo lahko znova uživali v obračunu dveh velikih reprezentanc. Dveh reprezentanc, ki v ekipi premoreti lepo število zvezdnikov svetovnega formata. Prava formula za predstavo za nogometne sladokusce. Znameniti pujs Funtik, v katerega kletko je pred kratkim vdrla aktivistka skupine Femen, je napovedal zmago Italije.

Foto: Reuters funtik prašič pujs italija anglija Hrabri Balotelli: "Angležev se ne bojim"

Med tistimi, ki bo najbolj na očeh, bo zagotovo tudi italijanski napadalec Mario Balotelli. "Zelo zanimivo bo igrati proti soigralcem iz Manchester Cityja. Jaz poznam njih, oni poznajo mene. Vsi igralci Cityja so moji prijatelji, Hart, Milner in Barry. Posebno zanimivo bo verjetno pred Hartom," je dejal Balotelli in v svojem slogu dodal: "Koga se od Angležev najbolj bojim? Nikogar. Nadejam se, da bo tekma dobra in da se bomo dobro zabavali." Ravno prvi angleški vratar Joe Hart je pred časom dejal, da pozna dva Balotellija. Balotellija, ki lahko v vsakem trenutku odloči srečanje, in Balotellija, ki lahko v vsakem trenutku prejme rdeči karton. "Jaz le želim zmagati. Čeprav so oni moji prijatelji in soigralci, se nadejam, da bodo nocoj izgubili. Nocoj se ne potrebujem nikomur dokazovati, niti Angležom niti Italijanom. Tisti, ki me poznajo, vedo kakšna oseba sem," je še dodal Balotelli.

Gerrard sanja o tem od prvega dne

Na drugi strani imajo svoje načrte tudi Angleži, ki se bodo borili porti azzurom in tradicji. Prav zanimivo namreč, da svetovni prvaki iz leta 1966 v izločilnih bojih še nikoli niso uspeli izločiti kakšne od tako imenovanih velikih reprezentanc. "Od prvega dneva v dresu reprezentance sanjam o dobrem rezultatom na velikem tekmovanju. Do danes se mi te sanje še niso uresničile. Nocoj imamo novo priložnost, da to spremenimo in ravno zaradi vsega trpljenja, ki sem ga preživel z reprezentanco, se nadejam, da bo tokrat drugače," si pred obračunom želi angleški kapetan Steven Gerrard, ki na Euru igra odlično. "Imamo izkušene igralce, vsi so že igrali velike tekme in zelo dobro vedo, kaj nas čaka in kako pomembna je ta zmaga. Vzdušje v ekipi je odlično in zelo pomembno je, da se vsi zavedamo, kakšno priložnost imamo. Pripravljeni smo, da pridemo na igrišče in vsem, ki ne verjamejo v nas, pokažemo, da smo sposobni igrati na tako visokem nivoju," je še dejal zaščitni znak Liverpoola.

Angleži so nazadnje iz četrtfinala napredovali na domačem evropskem prvenstvu leta 1996. "Polni smo samozaupanja. Čas je, da prekinemo slabo bero na velikih tekmovanjih. Na Euru smo pokazali, kako dobri smo lahko, ko igramo kot ekipa, kako pripravljeni smo na borbo, pokazali pa smo tudi, da imamo pravo kvaliteto za takšno tekmovanje. No, da bi prišli v polfinale moramo biti še boljši," je zaključil Gerrard.

"Če Anglija danes zmaga, bo prvak"

Sir Bobby Charlton, legenda Manchester Uniteda in Treh levov, je danes, medtem ko je nosil olimpijsko plamenico, na kratko komentiral možnosti Anglije na letošnjem Euru. "Če bomo danes premagali Italijane, bomo osvojili evropski naslov. In zakaj ga ne bi mogli? Imamo vrhunske igralce, ki so v dobri formi," je bil optimističen Charlton.

 

Evropsko prvenstvo, četrtfinale:

Ob 20.45:

Anglija - Italija (Kijev)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.