60-letni bivši svetovni prvak umrl zaradi covida-19

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Motociklistični svet je razžalostila novica o prezgodnjem slovesu slovitega Italijana.
Oglej si celoten članek

V 61. letu starosti je v torek v bolnišnici v Bologni umrl Fausto Gresini. Po poročanju italijanskih medijev je izdihnil zaradi zapletov, povezanih s koronavirusom.

Gresini je pozitiven test na covid-19 oddal decembra. Sprva je bil v samoizolaciji, nekaj dni po božiču pa se je preselil v bolnišnico. Stanje se mu je nato izboljšalo, a je naknadno staknil še pljučnico in spet zapadel v krizo.

V torek so iz njegove ekipe sporočili, da se je njegovo bogato življenje izteklo. "Po skoraj dveh mesecih boja s covidom-19 je Fausto Gresini na žalost umrl, le nekaj dni po svojem 60. rojstnem dnevu," so zapisali pri Gresini Racing.

Fausto Gresini je osvojil dva naslova svetovnega prvaka v 125-kubičnem razredu, to mu je uspelo v letih 1985 in 1987. Kot dirkač se je upokojil 1994 in tri leta kasneje ustanovil svojo ekipo.

Najbližje naslovu v elitnem razredu motoGP je bilo njegovo moštvo v letih 2004 in 2005. Tako Sete Gibernau kot Marco Melandri sta na njegovem motociklu osvojila drugo mesto v skupnem seštevku.

motoGP Navijači v strahu za Márqueza: "Ne vem, kdaj ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.