Šport > Moto športi
6415 ogledov

60-letni bivši svetovni prvak umrl zaradi covida-19

Fausto Gresini Reševalni pas/Twitter
Motociklistični svet je razžalostila novica o prezgodnjem slovesu slovitega Italijana.

V 61. letu starosti je v torek v bolnišnici v Bologni umrl Fausto Gresini. Po poročanju italijanskih medijev je izdihnil zaradi zapletov, povezanih s koronavirusom.

Gresini je pozitiven test na covid-19 oddal decembra. Sprva je bil v samoizolaciji, nekaj dni po božiču pa se je preselil v bolnišnico. Stanje se mu je nato izboljšalo, a je naknadno staknil še pljučnico in spet zapadel v krizo.

V torek so iz njegove ekipe sporočili, da se je njegovo bogato življenje izteklo. "Po skoraj dveh mesecih boja s covidom-19 je Fausto Gresini na žalost umrl, le nekaj dni po svojem 60. rojstnem dnevu," so zapisali pri Gresini Racing.

Fausto Gresini je osvojil dva naslova svetovnega prvaka v 125-kubičnem razredu, to mu je uspelo v letih 1985 in 1987. Kot dirkač se je upokojil 1994 in tri leta kasneje ustanovil svojo ekipo.

Najbližje naslovu v elitnem razredu motoGP je bilo njegovo moštvo v letih 2004 in 2005. Tako Sete Gibernau kot Marco Melandri sta na njegovem motociklu osvojila drugo mesto v skupnem seštevku.

Marc Márquez motoGP Šport Navijači v strahu za Márqueza: "Ne vem, kdaj ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice