Šport > Moto športi
142 ogledov

Še deveti zmagovalec v sezoni

Joan Mir Epa
Španec Joan Mir (Suzuki) je zmagovalec dirke motociklističnega SP za VN Evrope v Valencii v elitnem razredu motoGP.

Joan Mir je s prvo zmago v sezoni še povečal vodstvo v seštevku, kjer ima že 37 točk naskoka. Uspeh Suzukija je z drugim mestom dopolnil njegov rojak Alex Rins, tretji pa je bil še en Španec Pol Espargaro (KTM).

Mir je že deveti različni zmagovalec elitnega razreda v sezoni 2020, z novimi 25 točkami pa se je še utrdil na vrhu seštevka, kjer ima zdaj na prvem mestu 162 točk.

Za nameček je izkoristil še težave tekmecev, saj ne najbližji zasledovalec v SP Francoz Fabio Quartarrto (Yamaha SRT) ne Španec Maverick Vinales (Yamaha) zaradi padca oziroma starta iz boksov nista končala v ospredju. Na drugem mestu SP sta zdaj s po 125 točkami skupaj Rins in Quartararo, Vinales jih ima 121.

Naslednja postaja v SP, predzadnja v letošnji sezoni, bo naslednji teden znova v Valencii, ko bo tam še dirka za VN Valencie. Zadnja dirka pa je predvidena za 22. november v portugalskem Portimau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice