Šport > Moto športi
1978 ogledov

Rossi prejel šokantno novico: "Žalosten sem in jezen"

valentino rossi Profimedia
Devetkratni svetovni prvak bo zaradi pozitivnega vzorca izpustil prihajajočo dirko za VN Aragonije.

Dirkač Yamahe Valentino Rossi je bil pred začetkom dirkaškega konca tedna v Alcañizu pozitiven na testiranju za koronavirus. Legendarni "Doktor" bo zagotovo manjkal na prvi od dveh preizkušenj na dirkališču Ciudad del Motor de Aragón, kjer bo to nedeljo na sporedu deseta dirka sezone. Za zdaj je pod velikim vprašajem tudi Rossijeva udeležba na drugi dirki na istem prizorišču.

"Na žalost sem se zjutraj prebudil s slabim počutjem. Bolele so me kosti in imel sem rahlo vročino. Takoj sem poklical zdravnika in opravil dva testa. Hitri test, PCR, je bil negativen, tako kot torkov, drugi test, katerega rezultat sem prejel ob 16. uri, pa je bil žal pozitiven."

valentino rossi | Avtor: Epa Epa
"Zelo sem razočaran, ker ne bom mogel nastopiti na VN Aragonije. Želim si ostati optimističen, vendar se bojim, da je tudi druga dirka zame izgubljena. Žalosten sem in jezen, ker sem upošteval vse protokole in se od prihoda iz Le Mansa, kljub negativnemu torkovemu testu, zadrževal v samoizolaciji. Tako se je pač zgodilo in tega ne morem spremeniti. Zdaj bom sledil zdravniškim navodilom. Upam, da se bom kmalu počutil bolje," je zapisal 41-letnik, trenutno 13. v dirkaški razvrstitvi sezone.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice