Šport > Moto športi
6993 ogledov

Dirkači besni na Rossija: "Kdor želi dirkati, tega ne počne"

valentino rossi Epa
Italijanski dirkač bo zaradi okužbe s koronavirusom izpustil najmanj dve dirki.

Pol Espargaro (KTM) je okaral devetkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija (Yamaha), ker se je pred tednom dni udeležil rojstnodnevne zabave njegovega dekleta Sofie Novello.

Italijanska manekenka je 13. oktobra praznovala 27. rojstni dan, zabave pa se je udeležil tudi Rossi, ki se je v Francijo pripeljal z zasebnim letalom. Po vrnitvi v Španijo, kjer bosta na dirkališču v Alcanizu na sporedu dve dirki za veliko nagrado, je bil pozitiven na koronavirus.

valentino rossi Covid-19 Šport Takšno je stanje Valentina Rossija

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Vsak ima osebno odgovornost, da se zaveda tveganja. Kdor želi dirkati, se ne udeležuje rojstnodnevnih zabah ali zasebnih druženj. Tudi sam se doma ne družim s prijatelji,  ne obiskujem restavracij ali česa podobnega," je bil v odzivu na Rossijev pozitiven vzorec oster Espargaro. 

"Sezona je že tako čudna, največjo škodo pa bodo utrpeli tisti dirkači, ki se bodo okužili s koronavirusom, saj bodo morali izpuščati dirke. Jaz se družim samo z ženo in s hčerko. Poslužujemo se ekstremnih preventivnih ukrepov. Roke si umivam 30-krat na dan in ves čas nosim masko."

"V domovino se vračam samo z dovoljenjem, ob vrnitvi pa moram predložiti negativni test. Valentino bo izpustil dve dirki, zato je prvenstvo zanj izgubljeno. Vsak je odgovoren za svoja dejanja," je zaključil Španec.

pol espargaro | Avtor: Epa Epa

Rossi je bil pred nedeljsko dirko uvrščen šele na 13. mesto skupne razvrstitve, tako da ni imel nobenih možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka. Kljub temu je v pogovoru za Sky Sports Italia dejal, da komaj čaka vrnitev na steze.

Enainštiridesetletnik je že pred časom potrdil, da bo tudi v prihodnji sezoni dirkal v kraljevskem motociklističnem razredu. 

valentino rossi Konec ugibanj Šport Yamaha potrdila Rossijevo odločitev

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sabato con Romantica Nero ⛱#FSNxEnvidiame

A post shared by FRANCESCA SOFIA NOVELLO (@francescasofianovello) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Le foto della Babi😍 @babimazzo46

A post shared by FRANCESCA SOFIA NOVELLO (@francescasofianovello) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.