Šport > Moto športi
275 ogledov

Yamaha potrdila Rossijevo odločitev

valentino rossi Epa
Legendarni Doktor še ni rekel zadnje besede.

Italijanski zvezdnik motociklizma Valentino Rossi bo tudi naslednjo sezono dirkal v razredu motoGP, je v izjavi za javnost potrdilo njegovo novo moštvo Petronasa Yamahe.

Enainštiridesetletnik iz Tavullie bo tako še 22. sezono dirkal v kraljevskem razredu motociklizma.

valentino rossi "Stvar je taka ..." Šport Rossi se je izjasnil glede nadaljevanja kariere

V sezoni 2021 bo Rossi pri novem moštvu dirkal z rojakom Francom Morbidellijem, medtem ko bo Francoz Fabio Quartararo naslednjo sezono vozil za tovarniško ekipo japonskega koncerna.

"V čast nam je, da lahko izrečemo dobrodošlico Valentinu Rossiju, legendi tega športa. Njegove izkušnje bodo velika pomoč ekipi, ki bo tretjo sezono nastopala v razredu motoGP, in prepričan sem, da se bomo od njega veliko naučili," je dejal Razlan Razali, šef ekipe Petronasa.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa
Rossi je kariero na najvišji ravni začel davnega leta 1996 v razredu do 125 kubičnih centimetrov. Doslej je osvojil devet naslovov, od tega sedem v kraljevskem razredu ter po enega v nižjih razredih motociklizma.

Doslej je odpeljal 409 dirk v svetovnem prvenstvu, slavil pa je 115-krat, od tega 89-krat v razredu motoGP in do 500 kubičnih centimetrov.

V sezoni 2020 po sedmih dirkah zaseda deveto mesto v skupnem seštevku z osvojenimi 58 točkami. V nedeljo bo na sporedu VN Katalonije na dirkališču v bližini Montmela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.