Šport > Moto športi
287 ogledov

Zvezdnik presenetljivo napovedal umik

andrea dovizioso EPA
Italijanski as si bo vzel vsaj leto dni odmora.

Italijanski motociklistični dirkač Andrea Dovizioso, ki v svetovnem prvenstvu v elitnem razredu motoGP trenutno tekmuje za tovarniško ekipo Ducatija, je v torek prek družbenih omrežij sporočil, da si bo v letu 2021 vzel premor od tekmovanj, so danes poročale tiskovne agencije.

"Želim biti popolnoma brez vsakršnih obveznosti," je zapisal 34-letni Dovizioso, ki trenutno zaseda šesto mesto v razvrstitvi svetovnega prvenstva s 117 točkami in 45 točkami zaostanka za vodilnim Špancem Joanom Mirom (Suzuki).

V elitnem razredu je zbral 15 zmag, a doslej še ni osvojil naslova svetovnega prvaka. Edini naslov svetovnega prvaka ima iz leta 2004, ko je slavil v 125-kubičnem razredu. Za šestkratnim svetovnim prvakom v motociklizmu Špancem Marcom Marquezom, ki to sezono ne bo več tekmoval, je Dovizioso v sezonah 2017, 2018 in 2019 zasedel drugo mesto v skupnem seštevku.

"V motoGP se vrnem takoj, ko bom našel projekt, s katerim bom lahko izživel svojo strast in uresničil ambicije z organizacijo, s katero si delim enake cilje, vrednote in metode dela," je v svoji kratki izjavi dejal Dovizioso. Leta 2021 bosta za ekipo Ducatija tekmovala Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia.

Dovizioso je že avgusta napovedal, da bo po koncu sezone svetovnega prvenstva zapustil ekipo Ducatija oziroma da po osmih sezonah z italijansko ekipo ne bo podaljšal sodelovanja, ki mu bo poteklo konec leta.

V motociklističnem športu se že pojavljajo ugibanja, da bi takšen premor za domačina iz Forlija lahko pomenil tudi trajno slovo iz motoGP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice