Šport > Moto športi
217 ogledov

Velika sprememba pri Ducatiju, Španec najhitrejši

Andrea Dovizioso
Po somih letih konec sodelovanja.

Italijanski motociklist Andrea Dovizioso bo po koncu sezone svetovnega prvenstva zapustil ekipo Ducatija, je na Twitterju potrdila italijanska ekipa. "Danes zjutraj smo se sestali z njegovim agentom tu na dirkališču v Spielbergu in na žalost ugotovili, da nimamo skupnih pogojev za nadaljevanje sodelovanja po izteku te pogodbe," je zapisal Ducati.

Štiriintridesetletnemu Doviziosu, ki je za Ducati dirkal zadnjih osem sezon, pogodba poteče s koncem te sezone. Italijan je v tem času osvojil osem dirk, v letih 2017, 2018 in 2019 pa je končal na drugem mestu skupnega seštevka SP.

Novico je Ducati oznanil pred četrto dirko letošnje sezone, veliko nagrado Avstrije, ki poteka ta konec tedna na dirkališču v Spielbergu. Lani je v Avstriji slavil ravno Dovizioso, ki trenutno zaseda četrto mesto v seštevku SP, kjer vodi Francoz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT).

Kvalifikacije Špancu

Tokratno dirko bo sicer s prvega mesta začel Španec Maverick Vinales (Yamaha). Drugi v kvalifikacijah je bil Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati), tretji pa vodilni v skupnem seštevku Quartararo. Dovizioso je dosegel četrti čas. Iz druge vrste bosta začela še Španca Pol Espargaro (KTM) in Joan Mir (Suzuki).

MAverick Viñales Vinales | Avtor: Epa Maverick Viñales. Epa

Dirka v Avstriji se bo začela v nedeljo ob 14. uri. Po prvih treh preizkušnjah ima v SP na prvem mestu Quartararo 59 točk, drugi je Vinales z 42.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.