Šport > Moto športi
653 ogledov

Le dočakali začetek, v Jerezu vse po starem

Marc Márquez Jerez Epa
Dirkači v elitnem motociklističnem razredu so vendarle začeli sezono.

Španski dirkač Marc Márquez (Honda) je dosegel najhitrejši čas današnjega prostega treninga pred uvodno motociklistično dirko sezone 2020 na dirkališču v Jerezu. Šestkratni svetovni prvak in branilec naslova je bil spet najhitrejši, za njim sta se zvrstila Španec Maverick Viñales (Yamaha) in Britanec Cal Crutchlow (LCR).

valentino rossi Jim bo uspelo? Šport Dirkači motoGP v drugem poskusu začenjajo sezono

Četrti čas treninga je pripadel Andrei Doviziosu (Ducati) in prav nič ni kazalo, da bi imel italijanski dirkač kakšne posledice poškodbe, ki jo je staknil konec junija. Dovizioso si je namreč med motokrosom pri padcu poškodoval levo ključnico in prestal tudi operacijo, kot kaže, uspešno, saj je nared za prvo dirko sezone po koronavirusnem premoru.

Sezona bi se sicer morala začeti 19. marca v Katarju, a so tam izpeljali le razreda moto2 in moto3, preden je koronavirusna pandemija pretresla svetovni športni koledar.

Favorit številka 1 sezone 2020 seveda ostaja starejši Márquez, ki bo letos branil naslov in skupno lovil že deveto lovoriko prvaka v vseh razredih motociklizma, šest jih ima v najmočnejšem. Če mu bo uspelo, se bo po skupnem številu naslovov svetovnega prvaka izenačil z legendarnim Italijanom Valentinom Rossijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice