Šport > Moto športi
1211 ogledov

Bratska naveza s kratkim rokom trajanja

marc marquez Epa
V svetovnem motociklističnem prvenstvu bo po letošnji sezoni prišlo do spremembe v tovarniški ekipi Honde.

Poleg svetovnega prvaka elitnega razreda motoGP Marca Marqueza bo namreč v sezonah 2021 in 2022 kot drugi dirkač te ekipe tekmoval njegov rojak Pol Espargaro, je danes sporočilo moštvo.

Honda je sicer spremembo doživela že pred to sezono, saj je v ekipi novinec Alex Marquez, svetovni prvak razreda moto2 in mlajši brat branilca naslova v najmočnejšem razredu Marca Marqueza.

pol espargaro | Avtor: Epa Epa
A bratska naveza bo delovala samo eno sezono, 2020, ki se bo za najmočnejši razred po koronski krizi začela konec tedna. V naslednji namreč na Alexa pri Hondi ne računajo več, namesto njega pa bo v ekipo prišel dosedanji dirkač ekipe KTM Espargaro.

"Z veseljem sporočamo, da smo sklenili sodelovanje s Polom Espargarojem. Ekipi se bo pridružil za dve leti. Gre za enega najbolj izkušenih dirkačev v karavani, na dirkah svetovnega prvenstva tekmuje od leta 2006 in ima za sabo že 104 dirke v najmočnejšem razredu," je sporočila Honda.

Espargaro je nekdanji svetovni prvak v razredu moto2, pri 29 letih pa na dosedanjih 104 dirkah v najmočnejšem razredu še ni imel veliko uspeha. Na stopničkah je bil enkrat, najboljša končna uvrstitev je šesto mesto v sezoni 2014.

Alex Marquez, ki je v tovarniški ekipi pred to sezono zamenjal upokojenega rojaka Jorgeja Lorenza, pa se bo tako v naslednji sezoni preselil v podružnično ekipo Honda LCR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.