Šport > Moto športi
291 ogledov

Eden izmed favoritov poškodovan pred začetkom sezone

Andrea Dovizioso Epa
Slaba novica za navijače Italijana.

Italijanski motociklist Andrea Dovizioso si je tri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v razredu motoGP poškodoval levo ključno kost. V njegovi ekipi Ducati sicer niso poročali o zlomu, a italijanski mediji pišejo, da si je zlomil kost in bo že danes prestal operacijo v Modeni.

"Pri padcu na dirki motokrosa v Faenzi je Andrea Dovizioso utrpel poškodbo leve ključne kosti," je na Twitterju zapisala ekipa Ducatija.

Svetovno prvenstvo, katerega koledar je zaradi epidemije novega koronavirusa skrajšan in korenito spremenjen, naj bi se začelo 19. julija v španskem Jerezu.

Štiriintridesetletni Dovizioso dirka za Ducati od leta 2013. V najmočnejšem motociklističnem razredu je doslej zbral 60 uvrstitev na zmagovalni oder, vpisal je 14 zmag, v zadnjih treh sezonah pa je vselej zasedel drugo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice