Šport > Moto športi
78 ogledov

Določili najmanjše in največje možno število dirk

Carmelo Ezpeleta Profimedia Carmelo Ezpeleta.
Vse dirke bodo potekale ob strogih zaščitnih ukrepih, do nadaljnjega na njih ne bo gledalcev, omejeno pa bo tudi število ljudi v boksih.

Carmelo Ezpeleta, prvi mož Dorne, ki bdi nad organizacijo motociklistične serije motoGP, je potrdil pogovore o začetku sezone 19. julija, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Uradni prilagojeni koledar sezone, na katerem bo med 12 in 16 dirk, bodo v vodstvu tekmovanja predstavili naslednji teden, je dejal Ezpeleta.

"Upamo, da bomo v naslednjem tednu predstavili koledar tekmovanja. Če bo vse v redu, bomo sezono začeli 19. julija v Jerezu, zadnja pa bo na sporedu novembra," je v pogovoru za uradno spletno stran tekmovanja potrdil prvi mož Dorne. Dodal je, da bo skušali izpeljati med 12 in 16 dirk, največ jih bo na španskih tleh.

Dorna je španske oblasti že povprašala o možnosti izvedbe dveh dirk pred praznimi tribunami, in sicer za 19. in 26. julija v Jerezu, zelene luči pa še niso prejeli.

jorge lorenzo motoGP Šport Lorenzo do prve zmage po letu 2016

Sezona motoGP se je sicer začela 8. marca v Katarju, a le v nižjih kategorijah moto2 in moto3. Od takrat pa so bile vse VN prestavljene ali odpovedane.

"Dirkam, ki ne bodo potekale na evropskih tleh in še niso bile odpovedane, smo postavili rok do konca julija, da se odločijo glede izvedbe," je dejal Ezpeleta.

Dodal je še, da bodo končni koledar prilagodili po prvih dveh dirkah, ko bodo poznali odgovore vseh, ki se še odločajo o izvedbi VN. Če se bodo odločili za organizacijo dirk, bo na sporedu 16 preizkušenj svetovnega prvenstva.

kockasta zastava formula 1 F1 Šport Tudi če bodo okužbe, se bo dirkalo naprej
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice