Šport > Moto športi
115 ogledov

Čakali so 35 let, zdaj bodo še nekaj časa

kockasta zastava formula 1 Epa
Na VN Nizozemske bo treba počakati še eno leto.

Organizatorji dirke formule 1 za VN Nizozemske so danes na uradni spletni strani sporočili, da je preizkušnja v Zandvoortu prestavljena na leto 2021. Razlog sta epidemija novega koronavirusa in dejstvo, da bi morali sicer običajno razprodano dirko izpeljati brez prisotnosti gledalcev.

Odločitev sicer ni presenetljiva, saj se preizkušnja, ki bi se morala v spored elitnega dirkaškega športa vrniti po 35 letih, ni znašla na nobenem od sicer nepotrjenih prilagojenih koledarjev vodstva F1.

"Ker ob pogovorih z vodilnimi možmi F1 in lokalnimi oblastmi nismo prišli do zaključka, da lahko dirko organiziramo ob prisotnosti gledalcev, bo preizkušnja na sporedu naslednje leto," je ob uradni odločitvi dejal direktor dirke Jan Lammers.

Na Nizozemskem še naprej vladajo strogi ukrepi, ki ne predvidevajo prireditev javnega značaja z večjim številom gledalcev, zaradi česar so bili organizatorji primorani dirko prestaviti na prihodnje leto.

Formula 1 Revolucija Šport Dve veliki spremembi v formuli 1

Preizkušnja v Zandvoortu je bila že več mesecev vnaprej razprodana ob dirkaški evforiji, ki jo je v deželi tulipanov povzročil voznik Red Bulla Max Verstappen.

"Na dirko smo še vedno 100-odstotno pripravljeni. Čeprav smo se z vodstvom F1 pogovarjali o dirki pred praznimi tribunami, bi radi vrnitev v Zandvoort obeležili z morjem oranžnih navijačev. Na to smo čakali 35 let, zato lahko počakamo še eno," je še dejal Lammers.

Sezona F1 naj bi se po prilagojenem koledarju začela prvi julijski konec tedna z dirko za VN Avstrije v Spielbergu.

Dokončna odločitev prihodnji teden

Končna odločitev o VN Avstrije bo "padla" v začetku prihodnjega tedna, obljublja avstrijska vlada. Minister za zdravje Rudolf Anschober je obljubil, da bo dirka dobila ali zeleno ali rdečo luč 1. junija na novinarski konferenci.

Vodstvo F1 je zaradi koronavirusne pandemije odpovedalo ali preložilo prvih deset dirk sezone, a si ob strogih zdravstvenih ukrepih želi začeti SP 5. julija v Spielbergu za zaprtimi vrati. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.