Šport > Moto športi
426 ogledov

Tragična napoved prihajajoče motociklistične sezone

jerez proga Profimedia
Za posledicami hude nesreče v Jerezu je umrl nekdanji član srednjega motociklističnega razreda.

V 42. letu starosti se je med treningom na dirkališču v Jerezu smrtno ponesrečil nekdanji dirkač motociklističnega razreda do 250 ccm Ismael Bonilla.

Tragično novico je na družbenih omrežjih potrdilo vodstvo dirkališča ter bo tem izrazilo globoko obžalovanje ob izgubi izkušenega dirkača in poznavalca, ki se je po koncu aktivne kariere, v kateri z izjemo občasnega osvajanja točk ni dosegel vidnejših uspehov, posvetil delu z mladimi.

Preiskava nesreče je še vedno v teku, neuradno pa naj bi Bonilli odpovedale zavore pred ovinkom Expo 92 ob koncu cilje ravnine.

"Zgodilo se je kmalu po prečkanju ciljne črte. Z veliko hitrostjo ga je na prihajajočem ovinku odneslo s proge, tako da mu ni bilo pomoči," je poročala revijia Todorcircuito.

Bonilla se je smrtno ponesrečil med trenigom z navijači.

Pokojni dirkač je leta 1994 osvojil naslov španskega državnega prvaka, med letoma 1996 in 2001 pa je večkrat dobil priložnost na dirkah motociklističnega razreda do 250 ccm.

V nadaljevanju kariere je bil dolga leta član moštva FPS CEV Repsol, preden je leta 2013 končal svojo profesionalno pot.

V poslednjih letih življenja se je preživljal kot inštruktor vožnje in testni voznik revije FormulaMoto.

V Jerezu bo 19. julija na sporedu prva preizkušnja letošnje sezone razreda motoGP.  Zaradi koronavirsa bo letos na sporedu zgolj 13 dirk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.