Šport > Moto športi
141 ogledov

V Teksasu so obupali

Marc Marquez VN Amerik EPA
Vodstvo dirke je sporočilo, da je v sodelovanju s podjetjem Dorna, ki trži tekmovanje, ter krovno mednarodno zvezo Fim moralo odpovedati dirko.

Prireditelji dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v ameriškem Austinu so sporočili, da letošnje preizkušnje ne bo. Sprva je bila dirka za VN Amerik le prestavljena zaradi pandemije novega koronavirusa, zdaj so jo dokončno odpovedali.

Dirka bi bila po prestavljenem urniku na sporedu novembra, a zaradi posledic širjenja pandemije in z njo povezanih varnostnih ukrepov letos tekmovanja ne bo mogoče izvesti.

charles leclerc Ogrožal druge Šport Škandal: dirkač Ferrarija takole kršil pravila v času koronavirusa

Navijače so v vodstvu tekmovanja skušali potolažiti s podatkom, da se že dogovarjajo za izvedbo dirke naslednje leto, na sporedu naj bi bila aprila 2021, ter da si bodo prizadevali tudi za to, da bi lahko na dirkališče spet prišli tudi gledalci.

Moderno prizorišče v Austinu je karavano motoGP prvič gostilo leta 2013.

Letošnja sezona, marca so pred izbruhom pandemijie v Katarju izvedli le dirki v šibkejših razredih moto2 in moto3, v motoGP pa ne, se bo nadaljevala - oziroma za dirkače v elitni konkurenci začela - 19. julija v španskem Jerezu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice