Šport > Moto športi
474 ogledov

Mercedes najbolje odprl sezono

Valtteri Bottas Profimedia
Hamilton in Bottas sta na praznem Spielbergu najbolje začela sezono formule 1.

Sezona formule 1 se je vendarle začela, v avstrijskem Spielbergu, ki je prva postaja v letošnji zaradi novega koronavirusa dodobra spremenjeni sezoni, pa sta uvodni dan najbolj izstopala Mercedes in svetovni prvak Lewis Hamilton. Na praznem dirkališču na avstrijskem Štajerskem je Britanec dobil oba današnja prosta treninga.

sebastian vettel Bridko slovo Šport Vettel povedal resnico s Ferrariju: "Nič od tega ne drži"

Na drugem treningu je branilec naslova prehitel moštvenega sotekmovalca Finca Valtterija Bottasa, tretji čas je dosegel Mehičan Sergio Perez (Racing Point), za njim sta končala še Ferrarijev dirkač Nemec Sebastian Vettel in Renaultov Avstralec Daniel Ricciardo.

Na dopoldanskem prvem treningu sta Mercedesova dirkača že nakazala današnjo prevlado, saj je bil vrstni red na prvih dveh mestih enak, tretji je bil takrat Red Bullov Nizozemec Max Verstappen, četrto in peto mesto sta pripadla Špancu Carlosu Sainzu (Mclaren) in Perezu.

V soboto bodo na Spielbergu, kjer zaradi varnostnih ukrepov ni gledalcev, kvalifikacije, v nedeljo pa se bo sezona 2020 namesto marca v Avstraliji po koronankrizi vendarle začela s prvo dirko v Avstriji. Isto dirkališče pa bo nato naslednji teden gostilo še eno dirko.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.