Šport > Moto športi
1791 ogledov

Revolucionarni izgled Mercedesa nosi močno sporočilo

Mercedes F1 Team Twitter
Mercedes s črnimi bolidi proti rasizmu.

Mercedesova bolida v formuli 1 se bosta konec tedna na uvodni dirki sezone v avstrijskem Spielbergu predstavila v črni barvi. Dirkalnika Britanca Lewisa Hamiltona in Finca Valtterija Bottasa bosta v znak boja proti rasizmu in diskriminaciji celo sezono črna, danes poročajo agencije, pa tudi tekmovalca bosta nastopala v črni opremi.

Tudi zaradi zadnjih dogodkov v ZDA in burnih protirasističnih protestov bo formula 1 letos potekala pod geslom #WeRaceAsOne. Svoje bo po močni spodbudi 35-letnega svetovnega prvaka Hamiltona dodalo tudi moštvo Mercedesa, ki se je odločilo za kampanjo End Racism (Končajmo rasizem). V ekipi so Hamiltona, ki se je burno odzval na smrt Georgea Floyda v Minneapolisu, nemudoma podprli.

Vodja ekipe Toto Wolff pravi, da skuša razumeti, v kakšni situaciji je Hamilton sam in kako gleda na vse te dogodke. "Diskriminacija, različnost, integracija in enakost so bile za našo ekipo vedno pomembne vsebine, a se zaradi tega nismo posebej razlikovali od drugih moštev v ekipi," še pravi Wolff, ki dodaja, da je zdaj čas za korak naprej. Tudi v Mercedesu samem, kjer se le tri odstotke ljudi prišteva med etnične manjšine, v podjetju je zaposlenih le 12 odstotkov žensk.

toto wolff | Avtor: EPA EPA

V Mercedesu pravijo, da so črni bolidi le prvi korak. "Ne gre za PR. Tudi pravilen odnos do teh tematik ni dovolj, če bomo pri tem ostali tiho," še omenja Wolff.

Vodja ekipe napoveduje, da bodo osebje za ekipo v bodoče iskali v širokem spektru morebitnih sodelavcev in ne le na univerzah v Oxfordu in Cambridgeu, kar so počeli doslej. "Mladim moramo pokazati, da vrata v formulo 1 zanje niso zaprta."

 
Komentarjev 4
 • Avatar Morrijessa
  Morrijessa 00:55 30.junij 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

 • blayo 22:22 29.junij 2020.

  Ma nakladanje. Črn je zato, ker je sponzor Petronas, nafta je pa črna.

 • McClain 21:19 29.junij 2020.

  Kako močno sporočilo??? Vse barve štejejo.