Šport > Moto športi
3571 ogledov

Preuranjene novice o Schumacherju

schumacher Profimedias
Operacija Michaela Schumacherja je do nadaljnjega prestavljena, poročajo britanski mediji.

Navedbe, da bo Michael Schumacher v prihajajočih dneh prestal nov operativni poseg v okviru njegovega zdravljenja z matičnimi celicami, so netočne, poroča britanski The Guardian. 

Schumacherja, ki se je poškodoval leta 2013 med počitnicami v Meribelu, kjer je ob padcu med smučanjem utrpel hude poškodbe možganov, bi moral v Parizu operirati zdravnik Phillipe Menasché, eden od pionirjev na področju celičnega zdravljenja.

Cilj operativnega posega je regeneracija pacientovega živčnega sistema.

Kot kaže, bo potrebno z novo operacijo še malce počakati.

Schumacher, ki je bil po nesreči več mesecev v umetni komi, je v zadnjih letih prestal že več posegov vendar javnosti ni znano, kakšen, če sploh, je njegov napredek.

michael schumacher | Avtor: Epa Epa

Ne v času koronavirusa

Dodatne informacije v zvezi s predvideno operacijo so razkrili novinarji The Guardiana, ki poročajo, da operativnega posega ni mogoče izvesti, dokler obstaja tveganje zaradi pandemije covida-19.

"Kolikor razumemo, takšna operacija v času izbruha koronavirusa ne pride v poštev," so zapisali.

Dirkačeva družina v skladu z ustaljeno prakso navedb ni želela komentirati. Podala je le skopo pojasnilo, da tako kot doslej nima namena razkrivati nobenih podrobnosti o zdravstvenem stanju ali poteku zdravljenja.

"Kot smo uspeli izvedeti, bo do operacije verjetno prišlo, vendar ne v času, ko je prisotno tveganje zaradi koronavirusa," še piše ugledni britanski časnik.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.