Šport > Moto športi
164 ogledov

Domačini veseli, izguba pa večmilijonska

Spielberg VN Avstrije formula 1 navijači EPA
Spielberg z okolico se vneto pripravlja na dve dirki svetovnega prvenstva v formuli 1, ki bosta 5. in 12. julija.

Približno 80 odstotkov hotelskih kapacitet je že zasedenih, so sporočili organizatorji, večinoma z osebjem F1. Ker pa kampi okrog prizorišča zaradi nevarnosti koronavirusne pandemije ostajajo zaprti, bodo izgubili okoli 50.000 mest.

Dirki F1 bosta za razliko od prejšnjih let potekali brez zabav, koncertov in drugih spremljevalnih prireditev ob robu tekmovanja.

Za turistično združenje skoraj 50.000 izgubljenih nočitev pomeni minus približno 35.000 evrov zgolj s turističnimi taksami, toda skupna izguba v regiji je še precej večja; šteli jo bodo v milijonih evrov.

schumacher Zapletlo se je Šport Preuranjene novice o Schumacherju

A ne glede na to so prebivalci regije zelo veseli, da prihaja formula 1 dvakrat v 14 dneh, je za avstrijsko agencijo APA še dejala direktorica turističnega združenja Manuela Machner.

"Najhujši udarec za prebivalce pa je prepoved obiska gledalcev. V regiji imajo bencin v krvi in so odrasli z motošportom. To jih zelo boli," je še dejala Machnerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice