Šport > Moto športi
4528 ogledov

Vettel povedal resnico s Ferrariju: "Nič od tega ne drži"

sebastian vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak je nalil čistega vina o razlogih za slovo od Ferrarija.

Sebastian Vettel bo po koncu zaradi covida-19 skrajšane sezone prvenstva formule 1 zapustil Ferrari. Prihajajoča sezona bo njegova šesta v rdečem dirkalniku, s katerim doslej ni uspel osvojiti naslova svetovnega prvaka.

Špekulacije o njegovi prihodnosti so se vlekle več mesecev, preden je Ferrari 12. maja uradno potrdil, da se njihove poti razhajajo. Neuradno se je govorilo, da so si Nemca želeli zadržati v ekipi, vendar je zavrnil možnost enoletnega podaljšanja. 

Sebastian Vettel Ferrari Šport Vettel zapušča poskočnega konjička

Zataknilo naj bi se tudi pri denarju, saj Vettel ni bil pripravljen pristati na znižanje plače, kar je močno otežilo njegovo pogajalsko stališče. Ferrari je nato v uradni izjavi zapisal, da se s Vettlom razhaja sporazumno.

Sebastian Vettel | Avtor: Profimedia Profimedia
Nemški dirkač je o odhodu iz Maranella spregovoril pred uvodno preizkušnjo sezone 2020 v Avstriji.

Kot pravi, mu Ferrari ni ponudil nobene možnosti podaljšanja. Trdi tudi, da odločitev ni bila vzajemna, ampak enostranska.

"Ko me je poklical šef ekipe Matia Binotto in mi povedal, da nimajo namena več sodelovati z menoj, sem bil presenečen. Na mizi nisem imel nobene ponudbe, tako da nismo imeli o čem razpravljati," je povedal Vettel in še enkrat zavrnil, da je denar igral kakršnokoli vlogo.

Odkar so mu pri Ferrariju pokazali vrata, ga obkrožajo govorice, da se bo poslovil od formule 1. "Iščem pravo odločitev zase in za svojo prihodnost. Po naravi sem zelo tekmovalnen. V športu sem veliko dosegel, vendar sem še vedno motiviran," je poudaril.

Začasno slovo od formule 1 mu ni v interesu. Če bo odšel, bo odšel za vedno. "Če si zapreš vrata, potem jih moraš biti pripravljen zapreti za vedno. Zavedati se moraš svojih odločitev in stati za njimi. Nikamor se mi ne mudi. V naslednjih tednih in mesecih bom dobil jasnejšo sliko," je sklenil štirikratni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice