Šport > Moto športi
186 ogledov

Tako se je odvil prvi boj na stezi v tem letu

formula 1, mehaniki Profimedia Simbolična fotografija.
Konec tedna bo na sporedu prva letošnja preizkušnja.

Po skoraj štirimesečnem premoru se je v avstrijskem Spielbergu naposled začela 70. sezona svetovnega prvenstva v formuli 1, a nekatere stvari se niso spremenile. Prvi prosti trening pred nedeljsko veliko nagrado Avstrije je namreč pripadel svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu, ki to sezono lovi rekordni sedmi naslov prvaka Michaela Schumacherja.

Britanski dirkač, ki je med koronavirusnim premorom dejavno sodeloval pri gibanju Black Lives Matter, je bil z Mercedesom najhitrejši pred moštvenim kolegom Fincem Valterrijem Bottasom (+0,356) na drugem mestu, tretji čas uvodnega uradnega treninga je dosegel Red Bullov Nizozemec Max Verstappen (+0,602).

Za omenjeno trojico so se do 10. mesta zvrstili še Carlos Sainz (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Lando Norris (McLaren), Alexander Albon (Red Bull), Daniel Ricciardo (Renault), Kevin Magnussen (Haas) in Charles Leclerc (Ferrari).

Drugi trening bo na sporedu v popoldanskih urah, v soboto pa dirkače čakajo še kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice