Šport > Moto športi
855 ogledov

Kaotična dirka Doviziosu, hud padec Morbidellija

Andrea Dovizioso Epa Andrea Dovizioso.
V Spielbergu je bila na sporedu motociklistična VN Avstrije.

Italijan Andrea Doviziso (Ducati) je zmagovalec dirke za VN Avstrije v Spielbergu, pete preizkušnje svetovnega motociklističnega prvenstva. V elitnem razredu motoGP je bil drugi Španec Joan Mir (Suzuki), tretji pa Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac).

Dirko je zaznamovala tudi huda nesreča Franca Morbidellija in Johanna Zarcoja, ki sta v sedmem krogu trčila, njuna motocikla pa sta poletela po zraku in prek steze, pri čemer sta se enemu od letečih motociklov le za las izognila tovarniška voznika Yamahe Maverick Viñales in Valentino Rossi.

Oba sta na srečo ostala nepoškodovana, Morbidellija so sicer na nosilih odnesli do reševalnega vozila, a po prvih informacijah ni huje poškodovan. Dirko so morali prekiniti, da so pospravili ostanke dirkalnikov in popravili varnostne ograje.

Do prekinitve je vodil Pol Espargaró, v nadaljevanju pa so se nato v pesku znašli tudi on, Miguel Oliveira in Álex Rins, ki so se borili za mesta pri vrhu, kar je na koncu izkoristil Dovizioso.

Tim Gajser MXGP Šport Gajser najprej mojstrsko opravil s konkurenco, nato odstopil

Španec Jorge Martín je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklističnem razredu moto2 za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu. Dvaindvajsetletni Španec se je veselil svojega prvenca v tem razredu. Drugo mesto je osvojil Italijan Luca Marini, tretji je bil Nemec Marcel Schrötter.

Dirka v razredu moto2 je bila prekinjena po hudi nesreči, ki jo je s padcem zakrivil Enea Bastianini. Žal so trije dirkači za njim naleteli naravnost na njegov motocikel, ki je ostal sredi steze. Najhuje jo je skupil Malezijec Hafizh Syahrin, medtem ko sta ostala vpletena Edgar Pons in Andi Farid Izdihar sama zapustila stezo. Organizatorji so kmalu po nesreči sporočili, da je Syahrin pri zavesti in da ni utrpel hujših poškodb. Dirka pa je bila prekinjena in se je čez slabe pol ure ponovila v krajši, sprinterski izvedbi, s 13 odpeljanimi krogi.

Po drugem startu je dirko dobil Španec Martín, Marini pa je kljub drugemu mestu skočil na vrh skupnega seštevka. Rojaka Bastianinija je potisnil na drugo mesto, njegov zaostanek za novim vodilnim je zgolj pet točk.

Naslednja dirka bo na istem prizorišču VN Štajerske že naslednji teden.

Španec Albert Arenas je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v razredu moto3 za veliko nagrado Avstrije na dirkališču v Spielbergu. Član moštva KTM, ki je vodil že v kvalifikacijah, si je privozil svojo še tretjo zmago v sezoni v najšibkejšem motociklističnem razredu. Španec, ki je letos slavil že na dirkah v Katarju in Jerezu, je tako le še okrepil vodstvo v skupnem seštevku po petih dirkah v razredu moto3.

Španec Jaume Masiá je osvojil drugo mesto, Britanec John McPhee pa je skočil s šestega na tretje mesto, potem ko so kar trije dirkači bili kaznovani z enim mestom odbitka zaradi vožnje izven označenega dela dirkališča.

Arenas, vodilni v skupnem seštevku tretjega razreda, ima pred drugim McPheejem 28 točk naskoka. Tretji je Japonec Ai Ogura.

Andrea Dovizioso Slovo Šport Velika sprememba pri Ducatiju, Španec najhitrejši

VN Avstrije, izidi:

motoGP:
1. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 28:20,853
2. Joan Mir (Špa/Suzuki)           + 1,377
3. Jack Miller (Avs/Ducati Pramac)   1,549
4. Brad Binder (JAR/KTM)             5,526
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha)      5,837
6. Takaaki Nakagami (Jap/Honda LCR)  6,403
...
- SP skupno (4):
1. Fabio Quartararo (Fra)               67
2. Andrea Dovizioso (Ita)               56
3. Maverick Viñales (Špa)               48
4. Brad Binder (JAR)                    41
5. Valentino Rossi (Ita)                38
6. Takaaki Nakagami (Jap)               37
...


moto2:
1. Jorge Martín (Špa/Kalex)      19:24,723
2. Luca Marini (Ita/Kalex)         + 2,195
3. Marcel Schrötter (Nem/Kalex)      4,782
...
- SP skupno (5):
1. Luca Marini (Ita)                    78
2. Enea Bastianini (Ita)                73
3. Jorge Martín (Špa)                   58
...


* moto3:
1. Albert Arenas (Špa/KTM)       37:25,323
2. Jaume Masiá (Špa/Honda)         + 0,049
3. John McPhee (VBr/Honda)           0,447
...

- SP skupno (5):
1. Albert Arenas (Špa)                  95
2. John McPhee (VBr)                    67
3. Ai Ogura (Jap)                       65
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice