Šport > Moto športi
4636 ogledov

Rossi: "Je*emti, pa ne tako!"

valentino rossi Profimedia
Razplet druge letošnje dirke elitnega motociklističnega razreda za VN Andaluzije je prinesel velik obliž na rano Valentina Rossija.

V nedeljo je bila v Jerezu na sporedu druga letošnjega dirka razreda motoGP. Tako kot prejšnji teden se je zmage znova veselil Fabio Quartararo (Yamaha), drugi pa je bil ponovno Mavericks Vinales (Yamaha).

V točkovanju prvenstva ju po dveh od predvidenih 13 dirk loči okroglih deset točk.

Fabio Quartararo VN Andaluzije Šport Quartararo stoodstoten, Rossi po dolgem času na stopničkah

Druga dirka v Jerezu je bila zelo posebna tudi za superveterana Valentina Rossija (Yamaha). Potem ko je bil prejšnji teden povsem nekonkurenčen, kar je privedlo do tega, da se je med dirko moral na široko ogniti dvoboju s svetovnim prvakom Marcom Márquezom, je drugo preizkušnjo končal na visokem tretjem mestu.

To so bile njegove prve stopničke po 14. aprilu 2019, ko je bil drugi na VN Amerik. 

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Rossija je po prvi dirki v Španiji zagrabila panika. Bolj kot rezultat ga je bolelo, ker med dirkaškim koncem tedna ni užival. Klavrna predstava se je končala z nedeljskim odstopom in resnimi pomisleki glede nadaljevanja kariere. Italijan (41) sicer še ni podpisal pogodbe, čeprav je znano, da bo z dirkanjem nadaljeval v sezoni 2021.

"Tretje mesto je bilo nekaj posebnega, saj sem bil po prejšnjem koncu tedna zelo frustriran. Pa ne samo letos, z izjemo dveh drugih mest na začetku lanske sezone je bilo po večini tako tudi leta 2019. Vedno imam enake probleme, včasih je situacija malo boljša, včasih slabša," je povedal Rossi.

valentino rossi Oljčna vejica? Šport Samo poglejte, kaj je storil Rossi ob napadu Márqueza

"Morda bi morali ostati doma"

valentino rossi | Avtor: Epa Epa
Yamaha je za drugo dirko pošteno prevetrila nastavitve, kar je bilo Rossiju pisano na kožo. "Rezultat iz prejšnjega tedna je bil preslab, da bi bil realen. Čeprav sem že star, sem si rekel: 'Je*em ti, pa ne tako!' Po takšnih dirkah, kot je bila prejšnji teden, ali še prej v Valencii in Aragonu, smo se v garaži samo spogledovali. Bili smo brez besed. Razmišljali smo, da bi bilo morda bolje, če ostanemo doma. Ker smo se že odločili za sodelovanje prihodnje leto, sem bil nekoliko zaskrbljen, saj nisem užival. Med vožnjo se nisem več zabaval," je pojasnil Rossi.

Za konec je spregovoril še o pomenu tretjega mesta. "Ko sem v letih 2011, 2012 dirkal za Ducati, nisem bil prepričan, če sem še vedno na tako visokem nivoju. Na srečo me je Yamaha sprejela nazaj in ima omogočila še deset let kariere. Ko ne dirkaš tako, kot bi si želel in rezultati niso pravi, se hitro pojavijo dvomi, še posebej ko si starejši. Zaradi tega je ta rezultat tako pomemben," je zaključil "Doktor".

Komentarjev 2
  • Avatar Wandimella
    Wandimella 01:00 28.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu == www.Sextis.fun

  • Ender3 17:51 27.julij 2020.

    Koga zanima teh nekaj osebkov na motociklu, ki skrbijo za svojo reklamo in preživetje.