Šport > Moto športi
3617 ogledov

Marquez z grdim padcem pokvaril epski povratek

Marc Marquez Reševalni pas/Twitter
Prva zmaga v razredu Moto GP za Quartararoja, Marquez sezono začel s padcem.

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT) je zmagovalec dirke za VN Španije v Jerezu, prve postaje svetovnega prvenstva v motociklizmu v sezoni 2020 za elitni razred motoGP. Drugi je bil Španec Maverick Vinales (Yamaha), tretji pa Italijan Andrea Dovizioso (Ducati). Za Francoza je to prva zmaga v elitnem razredu motoGP.

Dirko so zaznamovale tudi težave svetovnega prvaka Marca Marqueza (Honda). Branilec naslova je začel s tretjega mesta, se po dveh krogih prebil v vodstvo, potem pa naredil napako in se s težavo izognil padcu, je pa izgubil veliko časa in mest.

Nato se je zelo uspešno prebijal naprej, prišel že do tretjega mesta, potem pa tri kroge pred koncem doživel grd padec, po katerem je moral dokončno priznati poraz in odstopiti. S prizorišča nesreče je sprva odkorakal sam, a so ga pozneje odnesli na nosilih.

Dirke pa ni končal niti veteran Valentino Rossi (Yamaha).

V šibkejših razredih moto2 in moto3, kjer so eno dirko v tej sezoni spomladi že odpeljali, pa sta slavila Italijan Luca Marini in Španec Albert Arenas. V moto2 sta bila na stopničkah še Japonec Tatsuta Nakashima in domačin Jorge Martin, v moto3 pa Japonec Ai Ogura in Italijan Tony Arbolino. Skupno po dveh dirkah vodita Nakashima in Arenas.

Naslednja preizkušnja bo VN Andaluzije, ki bo tudi potekala na dirkališču v Jerezu, na sporedu bo že naslednji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.