Šport > Moto športi
5519 ogledov

Je to začetek neslavnega konca za Rossija?

valentino rossi Epa
Devetkratni svetovni prvak pred uvodnim testom nove sezone razreda motoGP nima veliko razlogov za optimizem.

V nedeljo se bo v španskem Jerezu končno začela težko pričakovana nova sezona najmočnejšega motociklističnega razreda.

Prihajajoče dirke, zaradi covida-19 skrajšana sezona jih bo štela samo 13, bodo krojile prihodnost 41-letnega Valentina Rossija, ki je napovedal, da bo odločitev o morebitnem podaljšanju kar četrt stoletja dolge kariere odvisna od rezultatov in počutja na stezi.

Če je prvo merjenje moči v Jerezu kakršenkoli indikator o poteku letošnje sezone, so Rossiju šteti dnevi.

Marc Márquez Jerez motoGP Šport Le dočakali začetek, v Jerezu vse po starem

Legendarni "Doktor" je na prvi prostih treningih za uvod v njegovo 25. (!) motociklistično sezono dosegel le 13. oziroma 20. čas, kar je slab obet pred nedeljsko dirko. "Težko je bilo, ker nisem bil nikoli hiter. Zjutraj je bilo nekoliko bolje, popoldne pa sem imel veliko težav," je potožil devekratni svetovni prvak.

"Očitno sta glavna problema temperatura in oprijem zadnje gume. Zjutraj je bilo bolj hladno, zato smo bili bližje, v višjih temepraturah pa se nismo znašli. Na motociklu se ne počutim udobno in v ovinke ne morem vstopati z veliko hitrostjo. Težave so zelo podobne kot lani. Poiskati moramo način, da se izboljšamo," je dejal superveteran.

Njegov pomisleke je delil tudi direktor tovarniške ekipe Massimo Meregalli. "Veseli smo, da smo spet na stezi, a na žalost so se nekateri problemi iz lanske sezone, kot je denimo degradacija prnevmatik, vrnili, še posebej pri Valentinu. Vročina mu je povzročala težave. Po nekaj krogih je začel izgubljati občutek in imel je težave z ravnotežjem," je dejal. 

Kvalifikacije v Jerezu se bodo začela ob 14.10.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.