Šport > Moto športi
16931 ogledov

Samo poglejte, kaj je storil Rossi ob napadu Márqueza

valentino rossi
1/5
Epa
Poškodba aktualnega svetovnega prvaka Marca Márqueza je močno premešala karte v elitnem motociklističnem razredu.

Pred začetkom nove sezone motociklističnega razreda motoGP je Marc Márquez (Honda) veljal za nespornega favorita za ubranitev naslova svetovnega prvaka, a so se mu načrti porušili že na uvodni dirki v Jerezu, kjer je v nesreči tri kroge pred koncem utrpel zlom nadlahtnice.

Marc Marquez Moto GP Šport Marquez z grdim padcem pokvaril epski povratek

Vožnja šestkratnega svetovnega prvaka (2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019) pred nesrečo je bila prava paša za oči, a se je njegov epski povratek z začelja kolone, kjer se je znašel zaradi napake kmalu po prevzemu vodstva v tretjem krogu dirke, žal končal z zelo neprijetnim padcem.

Marc Marquez Padec Šport Marquez jo je huje skupil

marc marquez | Avtor: Epa Epa
Márquez je uvodno dirko začel s tretjega mesta in že po nekaj krogih prevzel vodstvo. Kmalu zatem je storil prvo veliko napako in se znašel v globokem pesku, a je začuda uspel obdržati ravnotežje in nadaljeval po stezi, čeprav je izgubil ogromno časa in mest.

Iz kroga je krog je nato napredoval po lestvici in se z 19. mesta prebil celo na tretje, kjer je nato neslavno končal dirko z zlomljeno desno nadlahtnico.

Na poti proti vrhu se je srečal tudi z velikim rivalom Valentinom Rossijem, vendar mu tokrat povsem nekonkurenčni "Doktor", s katerim sta v preteklosti poskrbela za več odmevnih incidentov, ni nudil nobenega odpora, temveč se mu je celo na široko izognil.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Bil je zelo hiter, njegov tempo je bil izjemen. Z lahkoto me je prehitel. Jaz sem bil počasen, zato nisem želel povzročati težav. Nesmiselno bi bilo, če bi ga zadrževal za seboj," je pojasnil Rossi, ki ni bil zadovoljen s potekom dirkaškega vikenda.

"Za nami je težak konec tedna. Pri visokih temperaturah smo imeli ogromno težav z zadnjo gumo. Na dirki nisem bil dovolj hiter. Nisem imel pravega ritma, da bi se lahko vmešal v boj za stopničke. Že po nekaj krogih mi je začela nagajati zadnja guma, izgubil sem oprijem, nato sem zaradi težav z motociklom moral odstopiti."

"To je bil grd padec Márqueza. Želim mu vse dobro."

Valentino Rossi

valentino rossi marc marquez | Avtor: Epa Epa
Ker bo sezona 2020 štela samo 16 dirk, Márqueza čaka zahtevna naloga v prizadevanjih za sedmi naslov svetovnega prvaka, petega zaporednega v motoGP. Naslednja dirka bo na istem prizorišču na sporedu že to nedeljo, ko bo Španec še okreval po operaciji roke. To pomeni, da bo sezono začel z dvema ničlama, vprašanje pa je tudi, kakšne posledice mu bo pustila poškodba.

"Težko bo ubranil naslov svetovnega prvaka, saj so dirke precej zgoščene. Bomo videli, kako dolgo bo trajalo okrevanje. Eno bi bilo, če bi ostal brez točk, a tukaj je prišlo tudi do poškodbe," je opozoril Rossi in dodal:  "Na začetku dirke se je lepo rešil, ko pa je prišel za Vinalesa (Mavericksa, op. a.), mu je odneslo zadnje kolo. Težko je karkoli napovedati. Favorita za naslov sta Quartararo in Vinales, tudi Dovizioso ima lepe možnosti. Jaz? Naslednji teden bom poskusil znova."

"Včasih stvari ne gredo po pričakovanjih, a najpomembneje se je znati pobrati in iti naprej. Upam, da ste uživali v mojem lovu za najboljšimi. Zdaj me čaka operacija zlomljene nadlahtnice. Obljubim vam, da se bom vrnil, kakor hitro bo to mogče in še močnejši."

Marc Márquez

Komentarjev 2
  • romy 21:18 20.julij 2020.

    F1 je postala zelo dolgočasna in moto gp je nekaj,kar želimo gledat navdušenci motorjev. Komaj čakam naslednjo dirko,lp

  • Ender3 18:40 20.julij 2020.

    A sedaj se bo še ta medij naslajal z motoGP. Kaj je v tem športu tako zanimivega, smo brez svojih predstavnikov, nimamo dirkališč. Za nesreče pa so dovolj ceste.!