Šport > Moto športi
3497 ogledov

Marquez jo je huje skupil

Marc Marquez
Znane posledice padca.

Padec svetovnega prvaka elitnega razreda motoGP Marca Marqueza na dirki v Jerezu se je končal z zlomom roke. Kot je sporočila njegova ekipa Honda, si je Marquez po padcu tri kroge pred koncem zlomil nadlahtnico desne roke.

Marquez je že na začetku preizkušnje naredil napako in zapeljal s steze, a se je vrnil nanjo ter se hitro iz ozadja vračal pod vrh. Toda tri kroge pred koncem je padel, potem pa ga je zadel še njegov motocikel. Sprva je sicer sam odkorakal za ogrado, potem pa so ga na nosilih odpeljali v ambulanto.

Zdravniški pregled je pokazal, da ima zlomljeno nadlahtnico. V sporočilu za javnost so pri Hondi povzeli izjavo uradnega zdravnika v karavani motoGP: Marquez si je roko zlomil po neposrednem udarcu kolesa svojega motocikla v roko. Za zdaj pa še ni znano, ali ima dirkač tudi poškodovan živec v roki.

Marc Marquez Moto GP Šport Marquez z grdim padcem pokvaril epski povratek

Poškodbo so Marquezu oskrbeli v ambulanti na dirkališču, zdravljenje pa bo nadaljeval v bolnišnici v Barceloni. Tam bodo predvidoma v naslednjih dneh Marqueza tudi operirali.

Za zdaj pa tudi še ni jasno, kdaj se bo Marquez lahko vrnil na dirke, pri Hondi so dopustili tudi možnost, da bi se to zgodilo že na naslednji dirki na istem prizorišču v Jerezu naslednji teden.

 
Komentarjev 1
  • gregor51 21:22 19.julij 2020.

    karma je kutba..prasec je dobil svoje k je rossiju nagajal..