Šport > Moto športi
7520 ogledov

Grozljiv padec v Jerezu, krivec nato plačal visoko ceno

Miguel Oliveira Epa
Na dirki v razredu motoGP je že v prvem krogu prišlo do hude nesreče.

V španskem Jerezu je na dirki za VN Andaluzije zmagal Francoz Fabio Quartararo pred Maverickom Viñalesom in Valentinom Rossijem.

Fabio Quartararo VN Andaluzije Šport Quartararo stoodstoten, Rossi po dolgem času na stopničkah

Quartararo je slavil drugič zapored in izkoristil odsotnost aktualnega svetovnega prvaka Marca Márquez, ki še vedno okreva po padcu na pretekli preizkušnji.

Tudi danes je bilo na stezi v Jerezu, kjer so se gume hitro obrabile, kar nekaj nesreč in padcev. Najhujšega med njimi je takoj po startu doživel Portugalec Miguel Oliveira. Slednji je startal slabo in skušal nadoknaditi zamujeno, a načrte mu je prekrižal Brad Binder.

Oba dirkača tekmujeta z motorjem znamke KTM in ob stiku obeh vozil je Oliveira grdo padel, nato pa ga je Binder še zadel, potem ko je pristal na asfaltu. Portugalca so s prizorišča odnesli na nosilih.

A tudi Binder ni končal dirke. Južnoafričan je v enem od zavojev naredil napako, pri tem pa ga je vrglo v zrak, postavilo na glavo in nato zalučalo proti tlom.

Naslednja dirka v letos zaradi covida-19 močno prirejenem koledarju svetovnega prvenstva bo preizkušnja za VN Češke v Brnu 9. avgusta.

 
Komentarjev 1
  • Ender3 17:40 26.julij 2020.

    Vsi mediji, katerikoli, poročajo samo o motoGP, kot da, bi bil to najpomembnejši šport poleg nogometa. Na Proplusu, bi odpuščali, če ne bi bilo vsakodnevnega poročanja Kržnišnika&co o dogajanju. Bolano, kaj reči!