Šport > Moto športi
2528 ogledov

Marquez prestal operacijo, tako dolgo bo počival

Marc Marquez Reševalni pas/Twitter
Kirurg razkril najbolj optimističen datum povratka.

Španski zvezdnik motociklizma Marc Marquez je prestal operacijo desne nadlahtnice, poroča dirkaški medij motorsport.com. Po besedah kirurga Xavierja Mira je bil poseg na 26-letnikovi roki uspešen. Ker ni prišlo do poškodb živčevja, bi bil svetovni prvak lahko nared že za tretjo dirko sezone v motoGP, veliko nagrado Češke v Brnu. To je po mnenju kirurga prvi realni cilj, ki si ga Marquez lahko postavi na poti do okrevanja.

"Prioriteta je, da se je izognil poškodbi živca, vsaj tako se zdi takoj po operaciji. O času okrevanja pa je še nekoliko prezgodaj govoriti," je danes medijem razložil Mir in namignil, da bi v slabih treh tednih Marquez lahko spet dirkal.

Marquez je na nedeljski prvi dirki sezone v Jerezu padel ob sijajnem povratku po napaki v prvi polovici dirke. Kasneje je napredoval vse do tretjega mesta, napadal na koncu drugega rojaka Mavericka Vinalesa, na kar je izgubil nadzor nad motociklom in grdo padel.

Tovarniško moštvo Honde je takoj po dirki sporočilo, da starejšega Marqueza ne bodo nadomestili z drugim dirkačem, očitno pa bo njegov brat Alex Marquez kot edini predstavnik moštva Repsol sam dirkal le na VN Andaluzije v Jerezu, ki bo na sporedu ta konec tedna. Prvo preizkušnjo sezone je v nedeljo dobil Francoz Fabio Quartararo pred Vinalesom in Italijanom Andreo Doviziosom. 

Marc Marquez bo tako ostal brez točk vsaj na prvih dveh dirkah sezone, kar je precejšen udarec, saj bo zaradi epidemije koronavirusa na voljo precej manj dirk. Seveda ostaja tudi vprašanje, kako uspešen bo povratek svetovnega prvaka po poškodbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice