Šport > Moto športi
2278 ogledov

Márquez pokazal zlomljeno roko

marc marquez Epa
Aktualni svetovni prvak je zelo optimistično upal, da bo že nekaj dni po operaciji zmožen nastopiti na dirki razreda motoGP, a je hitro pristal na realnih tleh.

Marc Márquez se je poškodoval ob padcu na prvi dirki sezone v Jerezu, kjer je utrpel zlom nadlahtnice. V torek je uspešno prestal operacijo, pri kateri so mu v roko vstavili kovinsko ploščico ter mu tako stabilizirali zlomljeno kost.

Marc Marquez VN Andaluzije Šport Tako so se končale kvalifikacije za Marqueza

Le dva dni kasneje se je Španec vrnil v Jerez, kjer je dobil zeleno luč za nastop na dirki. Po dokaj zadržani predstavi na tretjem in četrtem prostem treningu se je njegovo zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo.

Ker so bili neprijetni občutki pristotni tudi na začetku sobotnih kvalifikacij, je šestkratni svetovni prvak odpovedal svojo udeležbo.

Marc Marquez Nenastop Šport Marquez pojasnil, zakaj ne bo dirkal

Za Márqueza je bila to še druga zaporedna ničla v novi sezoni, še dodatno pa mu bo delo v lovu na sedmi naslov prvaka otežila forma Fabia Quartararoja, zmagovalca obeh dosedanjih dirk kraljevskega razreda. 

Nadaljevanje skrajšane sezone bo v veliki meri odvisno od Špančevega počutja. Če bo Márquez zdrav, bo avtomatično spet postal favorit številka ena, vprašanje pa je, če bo uspel izničiti zaostanek v skupnem seštevku.

 | Avtor:

Španski dirkač po neugodnem razpletu konca tedna v Jerezu ne objokuje svoje usode, temveč že drvi novim izzivom naproti. V delovni teden je vstopil z veliko mero energije in pozitivizma, kar je razvidno že iz njegovih spletnih objav.

S sledilci je delil posnetek zlomljene nadlahtnice, ni pa pozabil pokazati niti njenega izgleda po posredovanju kirurgov.

 "Dobro jutro vsem. V nov teden vstopamo z veliko dobre energije, a najprej si oglejmo nekaj fotografij iz prejšnjega tedna," je zapisal 27-letnik.

valentino rossi MotoGP Šport Rossi: "Je*emti, pa ne tako!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.