Šport > Moto športi
2896 ogledov

Obležal na stezi, za njim pa dirkači s polnim plinom

Aron Canet twitter
Velika sreča v nesreči.

Član karavane razreda Moto2 Arón Canet bi jo lahko grdo skupil v kvalifikacijah za Veliko nagrado Portugalske. Enaindvajsetletni Španec je izgubil oblast nad svojim motociklom, padel in nato obtičal na stezi. Imel je precej sreče, da ga nihče od dirkačev, ki jim je pogled na njegov padec zakrivala nabrežina na progi, ni zadel.

Canet, ki je takoj po padcu začel gledati v smer prihajajočih dirkačev, se je izognil petim motorjem, nato pa se je le uspel skotaliti s steze. Kljub vsaj malce neprijetnim trenutkom, se je takoj odpravil po svojega jeklenega konjička in želel nadaljevati s kvalifikacijami.

V razredu MotoGP je bil v kvalifikacijah sicer najhitrejši Portugalec Miguel Oliveira iz moštva KTM. Na nedeljski VN Portugalske bo iz prve vrste nastopil tudi Italijan Franco Morbidelli, ki je za Oliveiro zaostal 0,044 sekunde, še dve tisočinki sekunde je bil počasnejši Jack Miller (Ducati).

Za razočaranje je poskrbel Španec Joan Mir (Suzuki), ki je že osvojil naslov svetovnega prvaka, bil je le 20. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice