Šport > Moto športi
1443 ogledov

Članu razreda MotoGP še povišali kazen zaradi dopinga

Andrea Iannone motoGP Spielberg EPA
Huda kazen za italijana.

Italijanski dirkač serije motoGP Andrea Iannone se je pritožil na 18-mesečno kazen zaradi dopinškega prekrška na športno razsodišče v Lozani (Cas). Športna arbitraža pa je 31-letnemu Italijanu danes v skladu z zahtevo Svetovne protidopinške agencije (Wada) povišala kazen na štiri leta prepovedi nastopanja.

Iannoneja je Mednarodna motociklistična zveza (Fim) marca suspendirala za 18 mesecev, potem ko so po dopinškem testu med lansko novembrsko veliko nagrado Malezije v njegovem vzorcu odkrili sledi anaboličnih steroidov.

Iannone je trdil, da je bila prisotnost drostanolona v njegovem telesu posledica zaužitja kontaminiranega mesa v Maleziji. Kljub temu je bil dirkač Aprilie začasno suspendiran za zadnji dve dirki sezone 2019, nato pa še za 18 mesecev.

Wada pa je na Casu zahtevala povišanje kazni. Prvotna bi mu potekla 16. junija 2021, po današnji odločitvi pa bo italijanski dirkač lahko spet tekmoval šele 17. decembra 2023. A bržkone odločitev Casa zanj že pomeni konec kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.