Šport > Moto športi
581 ogledov

Prihaja trenutek resnice za Rossija

valentino rossi Epa
Sedemkratnega svetovnega prvaka elitnega motociklističnega razreda čakata dve pomembni odločitvi.

Začetek nove motociklistične sezone 2021 bo še posebej pomemben za Valentina Rossija, saj bo že po nekaj dirkah jasno, ali namerava 41-letni superveteran v prihodnosti še vztrajati na stezi.

Rossi, ki ima na računu devet naslovov prvaka, sedem v elitni konkurenci, bo v prihajajoči sezoni tekmoval s satelitskim moštvom Yamaha Petronas, s katerim je sklenil enoletno pogodbo.

"Vse bo odvisno od prvih nekaj dirk. Po šestih ali sedmih velikih nagradah bomo videli, ali je Rossi sploh konkurenčen in ali še vedno uživa v dirkanju. Na podlagi tega bomo nato sprejeli odločitev," je povedal direktor ekipe Sky VR46  Alessio 'Uccio' Salucci.

Druga pomembna odločitev se nanaša na prihodnost Rossijevega moštva VR46, ki se spogleduje z možnostjo preboja v razred motoGP. Neuradno se govori, da bi lahko Rossijeva ekipa med elito prodrla že leta 2022.

"Naši fantje se razvijajo hitreje od pričakovanj. Treba bo počasi razmišljati o ekipi v motoGP. Pred nami je nekaj pomembnih mesecev. Ne vemo še, s katerim motociklom bi tekmovali, zagotovo pa nam je najbližje Yamaha," je dodal Salucci.

Nova sezona razreda motoGP se bo začela 28. marca z dirko za VN Katarja.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice