ACH po desetih letih brez lige prvakov

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenski prvaki bodo evropsko sezono pričakovano nadaljevali v pokalu CEV.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji ACH Volleyja so končali niz desetih zaporednih nastopov v skupinskem delu lige prvakov, potem ko so tudi v povratni tekmi 3., zadnjega kroga kvalifikacij izgubili proti favorizirani Lokomotivi iz Novosibirska. Rusi so tako kot v Tivoliju tudi doma zmagali s 3:0 (20, 22, 18).

Slovenski prvaki so bili tudi na povratni tekmi brez realnih možnosti. Sibirski bogataši so imeli dovolj posamične kakovosti, da so brez težav nadzorovali položaj, z odličnimi servisi in visokim blokom tekmecem niso ponudili prave priložnosti, čeprav so se morali truditi do konca nizov, izenačena sta bila predvsem prva dva, po katerih je bil že znan potnik v skupinski del lige prvakov.

Liga prvakov ACH Volley v nezavidljivem položaju

Slovenci v prvih dveh nizih niso igrali slabo, a so imeli na trenutke težave pri sprejemu, tudi napad ni bil povsem tak, kot bi lahko bil. Korektor Matej Mihajlović je tekmo dobro začel, pa slabše nadaljeval, med blokerji je bil viden le Matic Videčnik, kapetana in sprejemalca Andreja Flajsa je trener Zoran Kedačič zamenjal z Matijo Pleškom že v prvem nizu.

Obe ekipi sta tekmo začeli neprepričljivo, obe sta imeli težave pri sprejemu. Ljubljanskemu je to povzročal ruski reprezentant Iljaš Kurkajev, gostujočemu pa Jan Brulec. Z blokom Kurkajeva so domači na prvi odmor odšli z izidom 8:6, razlika dveh točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po njem so si gostitelji priigrali štiri točke prednosti, toda Slovenci se niso dali. Z blokom Videčnika so se približali na 19:21, a servisi Lukaša Diviša so bili pretrd oreh, do konca niza so osvojili le še točko.

Z neprepričljivo igro so začeli tudi drugi niz. Domači so hitro prišli do zanesljivega vodstva, potem ko je Pleško dobil blok, so vodili s štirimi točkami prednosti, nekaj trenutkov pozneje pa tudi s petimi (12:7). Ljubljančani so nato začeli z lovom na tekmeca, se dvakrat povsem približali, drugič na 22:23. A Rusi so si priigrali prvo zaključno žogo in jo s sumljivo sodniško odločitvijo, Jan Pokeršnik naj bi se dotaknil mreže, tudi izkoristili.

Skupni zmagovalec dvoboja je bil znan, nadaljevanje je bilo v bistvu le še vprašanje prestiža. Videti je bilo, da je konec pravega tekmovalnega naboja uspaval ACH, ki je s katastrofalnim sprejemom (ta je bil pri Ljubljančanih v zadnjem nizu le 24 odstoten) takoj zaostal s 3:11. Glede na igro je bilo že takrat jasno, da se bo tekma končala po treh nizih.

Ljubljančani bodo evropska tekmovanja nadaljevali v pokalu CEV, v 1/16 finala se bodo pomerili z Novim Pazarjem.

Kvalifikacije za ligo prvakov (povratna tekma):

Lokomotiva Novosibirsk - ACH Volley 3:0 (20, 22, 18)  /3:0/
Grozer 19, Diviš 12; Mihajlović 13.

/X:Y/ - izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.